Hirdetés

Hatalmasat gyorsul az USB

|

Az USB 3.2 szabvány megduplázza az USB-C sebességét.

Az USB 3.0 Promoter Group (az az ipari csoport, amely a mai számítógépek túlnyomó többségében használatos univerzális kapu szabványát gondozza és fejleszti) egy USB 3.2 névre hallgató továbbfejlesztést jelentett be, ami megkétszerezi az USB-C kapukon keresztül történő adatátvitel sebességét.

Az új szabvány, amely a hagyományos USB-C csatlakozókat használja, egy többsávos megoldásra épül, és ez a technika teszi lehetővé, hogy két, 5 Gbps vagy 10 Gbps sebességű sávon továbbítsa párhuzamosan az adatokat.

Ha most vásárolunk új számítógépet, ennek USB-C kapuja már minden változtatás nélkül alkalmas lesz az új lehetőségek kihasználásához. A régi gépek USB-C kapuja hardveres továbbfejlesztést igényel az USB 3.0-ról USB 3.2-re ahhoz, hogy kezelni tudja a megnövekedett sebességet. Jó hír, hogy a meglévő USB-C kábeleket nem kell lecserélni, ezek működni fognak az új szabvánnyal is.

Az új USB 3.2 szabványról az augusztusi USB Developer Days rendezvényen árulnak el további részleteket.

Hirdetés

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!