Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmasat gyorsul az USB

|

Az USB 3.2 szabvány megduplázza az USB-C sebességét.

Hirdetés

Az USB 3.0 Promoter Group (az az ipari csoport, amely a mai számítógépek túlnyomó többségében használatos univerzális kapu szabványát gondozza és fejleszti) egy USB 3.2 névre hallgató továbbfejlesztést jelentett be, ami megkétszerezi az USB-C kapukon keresztül történő adatátvitel sebességét.

Az új szabvány, amely a hagyományos USB-C csatlakozókat használja, egy többsávos megoldásra épül, és ez a technika teszi lehetővé, hogy két, 5 Gbps vagy 10 Gbps sebességű sávon továbbítsa párhuzamosan az adatokat.

Ha most vásárolunk új számítógépet, ennek USB-C kapuja már minden változtatás nélkül alkalmas lesz az új lehetőségek kihasználásához. A régi gépek USB-C kapuja hardveres továbbfejlesztést igényel az USB 3.0-ról USB 3.2-re ahhoz, hogy kezelni tudja a megnövekedett sebességet. Jó hír, hogy a meglévő USB-C kábeleket nem kell lecserélni, ezek működni fognak az új szabvánnyal is.

Az új USB 3.2 szabványról az augusztusi USB Developer Days rendezvényen árulnak el további részleteket.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.