Hirdetés
. Hirdetés

Hatékony IT, központosított virtualizációs menedzsmenttel

|

Turbo NAS készülékén egyszerre akár több virtuális gépet is könnyedén menedzselhet a desktop-műveleteket lehetővé tevő, egyszerűen kezelhető felhasználói felülettel rendelkező Qnap Virtualization Station segítségével.x

Hirdetés

A QNAP operációs rendszere, a QTS web-alapú felületén az extrém rugalmasságot és kényelmet nyújtó Virtualization Station segítségével egyidőben több, akár Windows, Linux vagy UNIX operációs rendszert futtató virtuális gép válik központilag irányíthatóvá nemcsak asztali számítógéppel, de akár egy tablettel is.

Hirdetés

A QTS App Centerből különösebb IT-tapasztalat nélkül, mindössze egyetlen kattintással telepíthető Virtualization Station az erre kész Turbo NAS gépeken mindössze némi RAM upgrade-et és BIOS beállítást igényel, hogy kényelmesen használhatóvá váljon. A VM-piac szállítói, mint a VMware vagy a BitNami pedig többféle virtuális gépet is kínál letöltésre és importálásra, ami után közvetlenül és komplex folyamatok nélkül válnak használhatóvá és exportálhatóvá a Turbo NAS-on.

A Virtualization Station amellett, hogy biztonságos hozzáférést nyújt a féltve őrzött adatokhoz, a sávszélességen is spórol, hiszen nem fizikai kábeleken zajlik az adatátvitel. A QvPC technológiának köszönhetően pedig egy hálózati fennakadás során elég egy HDMI monitort, billentyűzetet és egeret csatlakoztatni a Turbo NAS-hoz, hogy azonnal komplett PC-ként üzemeljen.

A Virtualization Station segítségével a felhasználó igényei szerint akár több, különböző operációs rendszert használó virtuális gépet is létrehozhat a Turbo NAS-on, és úgy oszthatja szét a hálózati erőforrásokat ezen gépek között, hogy a forgalom zavartalan legyen. A meglévő IT-infrastruktúrát pedig könnyedén integrálhatja a Turbo NAS-ban minden további hardver-költség nélkül.

 

A Windows-, Linux- vagy UNIX-alapú virtuális gépek távoli gépként is használhatóak, minden ilyen gép kijelzőjének bal oldalán gombsor található, amik lehetővé teszik a felfüggesztést, kikapcsolást, kényszerített leállítást, újraindítást, billentyűkombinációk vagy funkcióbillentyűk előhozását és Snapshotok készítését.

A virtuális gépek gyors létrehozását előre beépített sablonok segítik, de a tapasztalt felhasználók igény szerint egyedi sablonokat is készíthetnek vagy akár manuálisan is létrehozhatnak virtuális gépeket. Ezeket a különböző formátumú gépeket aztán pár egyszerű lépésben lehet importálni vagy exportálni, az adminisztrátorok számára pedig elképesztő rugalmasság teszi lehetővé az IT-erőforrások igény szerinti szétosztását.

A felhasználó számára bármikor lehetőség nyílik Snapshotok készítésére, így egy esetleges hiba esetén visszatérhetnek az előző állapothoz, ezzel biztosítva a folyamatos rendszerüzemelést. Különösen jól jöhet ez a funkció olyan esetben, amikor harmadik féltől származó vagy kockázatos alkalmazást készül telepíteni, hiszen ha fertőzés támadná meg a virtuális gépet vagy váratlan összeomlás történne, egyszerűen visszatérhet a korábbi rendszerállapothoz.

A Virtualization Station-adminisztrátorok egyszerűen adhatnak ki jogosultságokat a létrehozott felhasználói fiókoknak és hatékonyan menedzselhetik a virtuális gépek erőforrásait, megfelelve a különböző felhasználói igényeknek. Ezekkel a jogosultságokkal a felhasználók függetlenül dolgozhatnak a virtuális gépükön anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, munkájukat megzavarják vagy adatot vesztenek, mert egy másik felhasználó véletlenül lekapcsolja a virtuális gépet.

A jogosultságok között találunk vezérlésre vagy csak betekintésre alkalmas konzolengedélyeket, illetve haladó beállításokat is.

A Virtualization Station támogatja – noha nem univerzálisan – az olyan USB eszközök használatát, mint a merevlemez, kártyaolvasó, billentyűzet, egér, nyomtató vagy szkenner. USB 3.0-ás eszközöknek 2.0 vagy 1.1 porton keresztül kell csatlakozniuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.