Hirdetés
. Hirdetés

Hatékony videóátviteli megoldások

|

Hatékonyabb és rugalmasabb videóalpú vállalati kommunikációt nyújtanak a Cisco most bejelentett újításai.

Hirdetés

A Cisco legfrissebb Visual Networking Index előrejelzése szerint 2016-ra közel 219 millióan használnak majd vállalati videokonferenciát, ez a szám 2011-ben még mindössze 36,4 millió volt. Éppen ezért az informatikai vezetők és a szolgáltatók a leghatékonyabb videóátviteli módszerekkel szeretnék ellátni saját hálózatukat.

A Cisco új szoftverfejlesztéseinek segítségével a vállalatok egyszerűen és költséghatékonyan teremthetik meg a videóátvitel lehetőségét, a felhasználók pedig bármilyen eszköz és együttműködési alkalmazás – Jabber, WebEx vagy TelePresence – használatával hatékonyan működhetnek együtt.

Az ügyfelek mostantól meghívhatnak szervezeten kívüli felhasználókat is a TelePresence- és a WebEx-értekezletekhez, böngészőjükön keresztül. Ezeken a kombinált WebEx- és TelePresence-konferenciákon az összes résztvevő videóképe látható, illetve a felhasználók tartalmakat is könnyedén megoszthatnak egymással - függetlenül attól, hogy TelePresence-végpontról, számítógépről, vagy mobil eszközről csatlakoznak az értekezlethez.

A Cisco TelePresence-végpontok és a Cisco Jabber kliensek beágyazott médiahálózati szoftvert tartalmaznak, amely automatikusan szinkronizálja a végpontokat a hálózattal.

 

Az új szoftverek mellett a Cisco bemutatta DX650 típusú, Android-alapú asztali készülékét, amely a hagyományos telefónia mellett 1080p felbontású videóképet és számos, ma még csak az okostelefonok világában ismert funkciót kínál.

„Ügyfeleink visszajelzései szerint olyan technológiára van szükségük, amely alkalmazkodik a dolgozók egyedi igényeihez, munkastílusához, illetve egyaránt lehetővé teszi a vállalaton belüli és kívüli videókapcsolatot is. A DX650 például ideális megoldás lehet, ha valaki olyan HD videóképes asztali készüléket szeretne, amelyen látható a munkatársak elérhetősége az adott időpontban, illetve amely azonnali üzenetküldésre is alkalmas. Más felhasználók igényeinek inkább a személyes találkozás élményéhez közelebb álló Cisco EX60-as vagy EX 90-es videó végpontok felelnek meg. A választás az ügyfél kezében van, miközben piacvezető hardveres és szoftveres megoldásaink és az általunk kínált egységes, integrált környezet révén a felhasználók tovább bővíthetik hardveres végpontszolgáltatásaikat, és még több munkatárs számára biztosíthatják a videókapcsolatot” – mondta Mihályfi Márton, a Cisco Magyarország rendszermérnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.