Hirdetés
. Hirdetés

Hatékonyabb tájékoztatás a szélessávú szolgáltatásokról

|

Valamennyi internetes díjcsomagjukra vonatkozóan feltöltötték honlapjaikra a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) Egyesület tagvállalatai azt az egységes táblázatot, amelyben összehasonlíthatóan mutatják be a díjcsomagok legfontosabb elemeit.

Hirdetés

A szolgáltatók a HÉT keretein belül 2013 folyamán dolgozták ki a táblázatok formai és tartalmai elemeit, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) vonatkozó tájékoztatóját alapul véve.

Hirdetés

A HÉT tagjai az önszabályozás keretrendszerét, valamint az önszabályozás részleteit leíró Hálózatsemlegességi kódexet az NMHH-val folytatott konzultációk és egyeztetések keretében alakították ki. Az egységes internetszolgáltatás leíró táblázatok a szolgáltatók oldalain, az internetes díjcsomagok részleteinek ismertetésénél találhatóak meg.

Az HÉT valamennyi internetszolgáltató tagvállalata által aláírt kódex rögzíti a szolgáltatók egységes, fogyasztóbarát tájékoztatási célokat szolgáló eljárásait annak érdekében, hogy a fogyasztók könnyebben tudják kiválasztani az igényeiknek megfelelő díjcsomagokat.

A HÉT meggyőződése szerint az önszabályozásnak köszönhetően nőhet a fogyasztói elégedettség és ez pozitív hatással lesz a szélessávú internet-szolgáltatások további gyors piaci elterjedésére is.

A HÉT úgy látja, hogy jelen önszabályozás is jó példa arra, hogy számos esetben lehet a piaci beavatkozásra jó megoldást találni előre jogszabályban rögzített – ex-ante – szabályozás helyett.

 

A HÉT Egyesületnek jelen önszabályozásban résztvevő szélessávú internet-szolgáltatást nyújtó tagjai:

Digi Kft.; Invitel Távközlési Zrt.; Magyar Kábelkommunikációs Szövetség; Magyar Telekom Nyrt.; Telenor Magyarország Zrt.; UPC Magyarország Kft.; Vodafone Magyarország Zrt.; Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség.

A kábelszövetségek tagvállalatait is beleértve több mint 210 szolgáltató vállalta magára nézve kötelezőnek a Kódexben foglaltakat.

A HÉT természetesen örömmel várja, hogy azok a szolgáltatók is csatlakozzanak az önszabályozáshoz, amelyek nem tagjai a Hírközlési Érdekegyeztető Tanácsnak

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.