Hirdetés
. Hirdetés

Hatmilliót kalapozott össze a Wikipedia

|

A legnagyobb online enciklopédiát üzemeltető alapítvány elegendő pénzhez jutott, hogy június végéig zavartalanul működjön.

Hirdetés

A Wikimedia Foundation elegendő forrással rendelkezik ahhoz, hogy június végéig fenntartsa a Wikipedia szolgáltatást - jelentette be pénteki közleményében a non-profit szervezet. A Wikipedia a november elején kezdett támogatói kampányban 6,2 millió dollárt szedett össze több mint 125 ezer felhasználó adományaiból. Az alapítvány az összeget arra fordítja, hogy üzemeltesse, illetve tovább bővítse technikai infrastruktúráját, amire szüksége is lesz, hiszen néhány esztendő alatt az online enciklopédia a web legnépszerűbb oldalai közé került. A Wikipediának havonta körülbelül 250 millió látogatója van világszerte; az Egyesült Államokban ez a kilencedik leglátogatottabb website, több mint 60 millió egyéni felhasználó szerez rendszeresen információkat ebből a forrásból.

Mivel a Wikipedia szolgáltatásai ingyenesek, és az oldalakon elvi megfontolásokból nem találhatók hirdetések sem, így az üzemeltető rá van szorulva az adományokra és támogatásokra. A Wikimedia Foundation eredetileg 6 millió dolláros célt tűzött ki a kampány kezdetén; az ezen felül rendelkezésre álló összeget a következő pénzügyi évre teszik félre, és továbbra is várják az adományokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.