Hirdetés
. Hirdetés

Hatvan millió dollárt fizet az iPad márkanévért az Apple

|

A világ legsikeresebb táblagépét gyártó kaliforniai vállalat többéves pereskedést követően egyezett meg a Proview-val. A csőd szélén álló kínai PC- és monitorgyártó valamennyi, az iPad márkanévvel kapcsolatos jogot átadja az Apple-nek.

Hirdetés

Az Apple két éves pereskedést követően megegyezett a Proview-val az iPad márkanév használatáról. A cég hatvan millió dollárt fizet azért, hogy a kínai cég lemondjon az elnevezés használatával kapcsolatos jogokról, és elálljon a tablet forgalmazásának betiltását célzó keresetétől.

Kanton tartomány bírósága hétfőn jelentette be az ítéletet. A tárgyalást elfüggesztették; az összeg kifizetését követően az iPad márkanév jogai hivatalosan is az Apple birtokába kerülnek.

A két cég 2009 óta pereskedett egymással; az Apple azt állítja, hogy már korábban megvásárolta az iPad elnevezés használatára vonatkozó jogokat a Proview-tól. A kínai gyártó ezzel szemben azt állítja, hogy hivatalosan sosem történt meg a tranzakció.

A Proview eredetileg 400 milliót kért a márkanév jogainak átadásáért. Li Su, a céget képvisel bankok konglomerációjának vezetője szerint az Apple eredetileg csak egy-két millió dollárt szánt volna a jogok megvásárlására, de a kínai bírósági gyakorlatot látva végül átgondolták a stratégiájukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.