Hirdetés
. Hirdetés

Havidíjas szoftverek a HP-től

|

A HP is a felhők felé fordul: elindította saját szoftver, mint szolgáltatás megoldását, a Cloud Assure-t.

Hirdetés

A HP bejelentette a szoftver, mint szolgáltatás (Saas) alapú HP Cloud Assure elindítását, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a HP szoftvertermékeit  - például Application Security Center, Performance Center és Business Availability Center - licencelés helyett havidíjas konstrukcióba vegyék igénybe. Vagyis e megoldásnak köszönhetően a szoftvert nem a felhasználónál telepítik, hanem egy központi szerveren érhető el internetkapcsolat segítségével.

Ez költséghatékony megoldást jelenthet a cégek számára, hiszen a rendszer működéséhez a végfelhasználói oldalon elég egy kisebb teljesítményű, ezért olcsóbb hardver, a nagy teljesítményt igénylő műveleteket a központi szerver végzi, amelyhez az interneten keresztül kapcsolódik a cég.

A most bejelentett Cloud Assure folyamatosan figyeli a hálózatokat, az operációs rendszereket, a közbenső rétegeket, illetve a webes alkalmazásokat is, így biztosítja, hogy se a szolgáltató, se a fogyasztó adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Továbbá gondoskodik arról, hogy a hozzá kapcsolódó végfelhasználók az alkalmazások igénybevételéhez szükséges megfelelő sávszélességgel csatlakozhassanak a központi szerverhez. A rendszer folyamatosan felügyeli a cloud alapú alkalmazásokat, így azonosítja a potenciális problémák forrását, illetve segítségével teljesítménykalibrálást is végezhetünk.

 

 

hpassure.jpg


A HP Cloud Assure megfelelő biztonságot nyújt a Cloud rendszerek mindhárom működési környezetéhez:  a Saas-hoz (Szoftver mint Szolgáltatás), a  PaaS-hoz (Platform- mint Szolgáltatás), és az IaaS -hoz (Infrastruktúra-mint Szolgáltatás).

Az IaaS számára a HP biztosítja az elegendő sávszélességet és a hálózat különböző szintjeinek biztonságát, valamint védelmet nyújt a behatolásos és a megosztott szolgáltatás-megtagadással (DDoS) járó támadások ellen. A PaaS területén lehetővé teszik a cloud computing számára alkalmazásokat fejlesztő cégeknek, hogy tesztelhessék és ellenőrizhessék megoldásaik biztonságos és hatékony működését. A Saas-ben pedig folyamatosan nyomon követik a végfelhasználói szolgáltatás szintet, illetve teszteli az üzleti folyamatok biztonságos működését.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.