Hirdetés
. Hirdetés

Házakat készít a világ legnagyobb 3D nyomtatója

|

Katasztrófák esetén, később pedig a lakhatási problémák megoldására használható a hatalmas méretű eszköz.

Hirdetés

A World's Advanced Saving Project (WASP) nevű kezdeményezés a világ legnagyobb háromdimenziós nyomtatóját építette fel és mutatta be egy olaszországi eseményen. A Big Delta névvel illetett eszköz 12 méter magas és 6 méter átmérőjű, ennek ellenére csupán 100 wattot fogyaszt. De ami még ennél is sokkal érdekesebb és meghökkentőbb: a gigantikus méretű berendezéssel gyorsan és egyszerűen lehet nyomtatni katasztrófák vagy más sürgető helyzetek alkalmával szükségházakat, ahol a fedél nélkül maradt emberek ideiglenesen meghúzhatják magukat. Ha az még mindig nem lenne elég, olyan, helyben rendelkezésre álló anyagokat képes felhasználni a házépítéshez, mint a föld és sár.


A WASP tervei között szerepel tartós házak építése is háromdimenziós nyomtatással. Küldetésüknek tartják, hogy a Big Delta révén 2030-ig minél több embert rendes otthonhoz juttassanak azon 4 milliárdnyi közül, akik nem megfelelő körülmények között laknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.