Hirdetés
. Hirdetés

Házkutatás a Google dél-korai irodájában

|

A dél-koreai rendőrség házkutatást tartott a Google szöuli irodájában. A keresőcég helyi leányvállalatát az okostelefon-felhasználók mozgásával kapcsolatos adatok illegális gyűjtésével vádolják.

Hirdetés

A dél-koreai rendőrség kedden jelentette be, hogy razziát tartottak a Google szöuli főhadiszállásán. „A házkutatás nem a Google, hanem annak egyik alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó leányvállalatának helyiségeit érintette" - nyilatkozta Seonghun Kim, a Seoul Metropolitan Police Agency kiberterrorizmus ellenes központjának nyomozója.

A rendőrség információi szerint a kérdéses cég egyik okostelefon-alkalmazása illegális módon gyűjtött adatokat a felhasználók földrajzi helyzetéről. A vállalat nevét ugyan nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg a Google által tavaly felvásárolt mobil hirdetési platformról, az AdMobról lehet szó.

A fenti feltevést a Yonhap News Agency információi is alátámasztani látszanak: a hírügynökség értesülései szerint a nyomozók az AdMob szervereit és merevlemezeit foglalták le.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.