Hirdetés
. Hirdetés

Háznyomtatás Sanghajban

|

3D nyomtatóval készítettek házakat a távol-keleten.

Hirdetés

Tucatnyi, háromdimenziós nyomtatóval készített házat állít fel Sanghaj városa, Kínában elsőként, hazai technológia alapján - közölte a sanghaji Tungfang Zsipao.

Hirdetés

A szürke, téglalap alakú házakat teljes mértékben újrahasznosított anyagból, különleges nyomtatóval készítették. Az alapanyagról a gyártó WinSun vállalat nem árult el többet annál, hogy az környezetbarát, alapját ipari hulladék képezi, s további adalékok, így cement hozzáadásával egy erős, rétegről rétegre nyomtatott, időjárási viszontagságoknak is ellenálló anyagot hoztak létre.

A 200 négyzetméteres házakat egy speciális nyomtatóval készítették, amely csak maga 10x6,6 méteres. A házak 4800 dolláros (1,14 millió forint) alapáron kaphatók, ami a túlfűtött sanghaji ingatlanpiacon igencsak olcsónak számít. Az "alapfelszerelés" ugyanakkor nem tartalmazza az ablaküvegeket és az elektromos, hűtő- és fűtőberendezéseket, és értelemszerűen a bútorokat is az új tulajdonosoknak kell megvásárolniuk.

 

A WinSun cég naponta tíz hasonló házat tud berendezéseivel nyomtatni, s a házak sikere esetén tömeggyártásukat is tervezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.