Hirdetés
. Hirdetés

HD, avagy a nagyképűség előnyei

|

Amikor HD-ról esik szó, leggyakrabban azt a példát hallani, hogy a kép élességének köszönhetően még a reggeli után ottmaradt morzsák is láthatók a tárgyalópartner szája szélén. Gondolatok a valós gyakorlati előnyökről, és a LifeSize fejlesztéseiről.

Hirdetés

A felpörgött piac gyártói oldalról is egyre vonzóbbá válik, mind több új szereplő jelenik meg, és némelyik közülük forradalmi ötletekkel áll elő. Az elmúlt évek két legjelentősebb új szereplője a LifeSize és Codian (mindkettő termékkínálata megtalálható a Ramiris disztribúciójában). E cégek friss technológiákkal jelentek meg konkrét kész termékként, és igencsak felzavarták a piac állóvizét - mondta Hodosi Péter, a Ramiris Communications Kft. értékesítési és üzletfejlesztési menedzsere. A LifeSize a HD, míg a Codian a hálózati infrastruktúrák tekintetében (beleértve az archiválást is) hozott alkalmazási és minőségi forradalmat.

Nem csak vájt fülüeknek
A HD célja minél élethűbb képi és hanghatást biztosítani. Pillanatnyilag 1280x720 képpontból álló videót jelent, 30 kép/másodperces képfrissítéssel, továbbá szélessávú hangkódolással (16-22 KHz) - mindezt párhuzamosan két oldalon.

Ám ezzel nem érnek véget a technológia adta előnyök. Minőségi generációváltásról van szó, amelynek eredményeképpen számos alkalmazás vonható be a videokonferenciába. Hodosi Péter szerint a videokonferenciában rejlő lehetőségeknek csupán a fantázia és kreativitás szab határt. Üzleti környezetben vezetői találkozók, projekt vagy sürgősségi megbeszélések bonyolíthatók ilyen módon, továbbá alkalmas a partnerekkel (beszállítók, vevők) való kapcsolattartásra, a belső videoarchívum (oktatási anyagok, videojegyzőkönyvek) publikálására az érintett kollégák számára, emellett sajtótájékoztatók vagy szervezeti bejelentések is lebonyolíthatók rajta keresztül, nem beszélve a távoktatásról vagy a távkonzultációról (banki, biztosítási szféra). Az üzleti felhasználáson túl olyan speciális feladatokra is alkalmas, mint, a távgyógyászat, a tudományos távoktatások (például olyan laborkörnyezetből, ahol hagyományos képzésre nincs lehetőség), a katasztrófavédelem, a távkihallgatás, valamint a tanúvédelem. A HD révén számtalan új felhasználási mód jelenik meg a kínálatban: részletgazdag tartalmakkal operáló műszaki megbeszélések, illetve távdiagnosztikai megoldások.

A HD-eszközök további pozitívuma, hogy a bennük található erősebb hardverek révén a régebbi szabványokat is szebben jelenítik meg. Ráadásul új generációs eszközök lévén, további fejlődési potenciál van bennük - hangsúlyozta Hodosi Péter. Hozzátette - a LifeSize modelljei ár/teljesítmény arányban is felveszik a versenyt a hagyományos megoldásokkal.

Új generációs eszköz régi áron
A LifeSize céget az iparág régi motorosai alapították 2003-ban. Ők voltak az elsők, akik HD-kép és hangkódolásra képes hardvereszközzel jelentek meg a piacon, és közel 1 évet kellett várni arra, hogy más is előálljon hasonló tudású megoldással. Ennek köszönhetően a cég gyorsan nevet szerzett magának.

A nemrégiben bejelentett belépő szintű megoldás, a LifeSize Express a jelenleg kapható legjobb ár/teljesítmény arányú HD-videokonferencia végpont. Az ára az alsó-közép hagyományos eszközök szintjén mozog.

A LifeSize Express képességeiben racionalizált termék: 1,5 megabit/s sávszélességen kommunikál, egy monitor, illetve egy kamera tartozik hozzá, és pont-pont HD-hívásokra alkalmas, önmaga multipont szolgáltatást nem biztosít, csak azok kiszolgált résztvevője tud lenni. A cég azt várja tőle, hogy kedvező árának köszönhetően felgyorsítja a HD elterjedését.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.