Hirdetés
. Hirdetés

HDTV itthon?

|

A T-Online hazánkban elsőként vezetette be az IP-alapú televíziós szolgáltatást, mely a DSL technológia segítségével jut el az előfizetőkhöz.

Hirdetés

Az IP-n keresztül sugárzott televíziós adások kihasználásához azonban makulátlan minőségű telefonvonallal kell rendelkezni, ami legalább 7-8 megabit átvitelére alkalmas - ez egyelőre csak a központok 1-1,5 kilométeres körzetében lehetséges. Részben ebből kifolyólag a T-Home TV előfizetőinek száma egyelőre alulmúlja a várakozásokat, ám stabil növekedést mutat, ami arra sarkallja a fejlesztőket, hogy további szolgáltatásokat vezessenek be, és folyamatosan bővítve a lefedettségi területet, illetve a műsorválasztékot. A T-Home TV mégsem akar versenyezni a kábeltévé- és műholdas szolgáltatókkal, mivel a T-Online a T-Home TV keretein belül egy prémium szolgáltatást kínál.

Megfizethető prémium?

A T-Home TV számos szolgáltatást kínál, amely elérhető más szolgáltatók rendszerében is (elektronikus műsorújság - EPG -, gyerekzár), ám a megállítható adás (Time Shift) és digitális videótéka (Vide on Demand - VoD) itthon egyelőre egyedülálló. Ezen felül a szolgáltatás mellé adott PVR eszközbe épített merevlemezre több órányi adás rögzíthető - ráadásul a HDMI kimenetnek és a konverziónak hála az LCD- és plazmatévé-tulajdonosok is jobb minőségben élvezhetik a hagyományos SD adásokat.

A jelenlegi előfizetők körében végzett felmérésben az említett három újdonság - élükön a Time Shifting funkcióval - végzett az első helyen, ami bizonyítéka annak, hogy van létjogosultsága az IP-alapú tévézésnek és a hozzá tartozó extra szolgáltatásoknak.

A jövő: jöhet a HDTV, iWiW TV és az Internet TV >>
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.