Hirdetés
. Hirdetés

HDTV szolgáltatás az Antenna Digitalon

|

Június végén indította el HDTV szolgáltatását az Antenna Hungária. Az adók Budapesten és környékén foghatók.

Hirdetés

Az első háromszáz jelentkező ingyen próbálhatta ki a június elején induló HD adást. Az érdeklődők két csomag közül választhatnak: az első a National Geographic HD, a Eurosport HD és a hamarosan induló m1 és m2 HD műsorait, a második csomag pedig az HBO HD műsorát tartalmazza. Az adásokak MPEG4-es formátumban sugározzák. A szolgáltató akciósan kínálja a csomagokat: az első havonta 990 forintba, a második pedig 799 forintba kerül az új előfizetőknek. A meglévő előfizetőknek kedvezőbb HD-akciót hirdetnek, mivel szeptember végéig ingyenesen bocsátják rendelkezésükre a HD-dekódert.

Kapolnai András lakossági üzletágvezető szerint a hipermarketekben számos olyan készülék kapható, amely nem alkalmas a HD adások vételére. Sokan nem tudják, hogy a HD-Ready feliratú tévékhez vevőegység, egy digitális set-top-box szükséges. Ugyanakkor zavaró, hogy a piacot elárasztották az olcsó amerikai készülékek, melyek egyáltalán nem felelnek meg a HD szabványnak.

A HD-Ready készülékek 70 ezer forintnál, a full HD tévék pedig 200 ezer forintnál kezdődnek. Kapolnai szerint 2007-ben összesen 60 ezer HD készüléket értékesítettek Magyarországon, 2010-re ez a szám 200 ezer körülire nőhet. A műsorszolgáltatók által sugárzott adásoknak egyelőre csupán 30 százaléka igazi HD minőség, a fennmaradó taartalmat a tévéadók feljavítva sugározzák, ez az arány azonban idővel változni fog.

2008 májusában az Antenna Hungária egy új adót indított el a Hármashatár-hegyen. Az adó az eddigi le nem fedett budai kerületekben, a Pilisi-medencében és a Dunakanyarban szórja a műsort. Becslések szerint az előfizetőik 10 százaléka biztosan áttér a HD szolgáltatásra.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.