Hirdetés
. Hirdetés

Heteken belül itt a gyártásra kész Windows 8?

|

Egy orosz nyelvű blog értesülése szerint a redmondiak július 18-án, az atlantai Microsoft Global eXchange-en jelentik be új operációs rendszerük sorozatgyártásra kész "RTM-verzióját".

Hirdetés

Steve Ballamer, a Microsoft CEO-ja - Hamarosan bejelenti?
Steve Ballamer, a Microsoft CEO-ja - Hamarosan bejelenti?

A Neowin.net hétfőn számolt be arról, hogy egy, az orosz nyelvű Wzor.net blogon megjelent cikk szerint a Microsoft július 18-án, az Atlantában megrendezett Microsoft Global eXchange (MXG) konferencián jelenti be új operációs rendszere, a Windows 8 RTM-verziójának elkészültét. Az RTM az angol „release to manufacturing” kifejezés rövidítése, ami nyers fordításban nagyjából azt jelenti, hogy „gyártásra kész”; a gyártók általában ezzel a rövidítéssel jelölik szoftvereik teljes, sorozatgyártásra kész kódját.

A MGX a Microsoft évente megrendezett „belsős” találkozója, amelyen a cég középvezetői, értékesítői és termékmenedzserei vesznek részt. A szoftvergyártó menedzsmentje általában ennek a beavatottaknak szóló rendezvénynek a keretében szokta ismertetni a cég aktuális évre vonatkozó célkitűzéseit és új projektjeit.

A Wzor.net cikke szerint a Microsoft illetékesei várhatóan egy héttel az esemény előtt véglegesítik a Windows 8 kódját. A cikk szerzői szerint értesüléseiket az is alátámasztja, hogy a cég a 2009-es MXG-n jelentette be most futó operációs rendszere, a Windows 7 RTM-jét.

Az új, érintőképernyős eszközökre optimalizált Windows állítólag már „Escrow” fázisban van: a fejlesztéseket leállították, jelenleg nagy erőkkel tesztelik a szoftvert. Ha nem találnak komolyabb hibákat, a gyártók általánosan elfogadott fejlesztési gyakorlata szerint jöhet a következő fázis, vagyis az RTM.

A blog értesülései alátámasztják Michael Cherry, a Directions on Microsoft elemzőjének véleményét: az elemző korábban azt nyilatkozta, a cégnek legkésőbb augusztusig el kell készülnie az új Windows futószalagra kész változatával, ha még ősszel piacra akarja dobni a terméket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.