Hirdetés
. Hirdetés

Hi-tech napelemgyárat épít a Sharp

|

Az ipari park több mint 1 millió négyzetméterén a vékonyfilmes napelem-gyártósor mellett helyet kapnak a beszállítók is.

Hirdetés

Az Osakához közel fekvő Sakaiban épülő üzem a létrehozásával a vállalat két technológiai területet társít: az üvegborításos technológia az LCD panelek gyártása és a vékonyfilmes napelemek előállítása során is megjelenik. Az anyagok és a gépek együttes használatából a cég várakozásai szerint a két terméktípust előállító részlegek egyaránt profitálni fognak. Az 1,27 millió négyzetméteren épülő ipari park olyan beszállítóknak is helyet biztosít, amelyek támogatják a teljes gyártási folyamatokat, ami szintén infrastrukturális előnyökkel, idő- és költségmegtakarítással jár majd. A sharp közleménye szerint a vertikálisan integrált gyártási folyamatok a széndioxid-kibocsátás szempontjából is előnyösek.

Az új, LCD paneleket készítő üzem lesz a világon az első olyan egység, ahol 8,7 négyzetméteres (2,850×3,050 mm-es) alappaneleket gyártanak. Ezek 60 százalékkal nagyobbak, mint a Sharp Kameyama II gyárában jelenleg használatos megfelelőik, és akár 6 darab 60 hüvelykes vagy 8 darab 50 hüvelykes LCD panelt is előállíthatnak majd belőlük.

kameyama.jpg

A Sharp Kameyama II üzeme

A legnagyobb napelemgyártó üzemet közvetlenül az új LCD-gyár mellett építik fel. A Sharp a polikristályos és monokristályos napelemek mellett vékonyfilmes napelemeket is gyárt, amelyek különlegesen nagy teljesítménnyel és magas szilikon-megtakarító kapacitással rendelkeznek. Az úgy gyáregység beindításával ennek a napelemtípusnak a tömeggyártása kezdődik el, a vállalat éves szinten 1000 megawattos gyártási volumennel számol.

Az új üzem építése idén novemberben kezdődnek, maga a gyártás pedig várhatóan 2010 márciusában indul be.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.