Hirdetés
. Hirdetés

Hiány van hackerből is

|

Nem csupán a szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalatokat és a biztonsági cégeket érinti a krónikus, előreláthatólag több évig tartó informatikushiány.

Hirdetés

A kibertérre szakosodott bűnszövetkezeteknek is egyre komolyabb nehézséget okoz a képzett hackerek felkutatása. Egy felmérés szerint komoly hiány van többek között vírusírókból, kihasználó kódok fejlesztőiből és bothálózat-üzemeltetőkből. Nem egyszerű továbbá a törvénysértő tevékenységekre hajlandó szakemberek toborzása, hiszen az ilyen pozíciót nem lehet úgy meghirdetni, mint a legális állásajánlatokat, s gondot okoz a jelentkezők megbízhatóságának és szakértelmének ellenőrzése is.

Márpedig szakértők szerint a hackerekkel szemben komoly követelményeket támasztanak. Mindenekelőtt nagyon gyorsnak kell lenniük, mivel a sikeres pénzszerzési lehetőségek csak rövid ideig érhetők el. A hatóságok, bankok és biztonsági cégek pedig állandóan a nyomukban vannak, arra várva, hogy hibázzanak.

A megfelelő jelöltek felkutatása érdekében a kiberbűnözői csoportok online alvilági állásfórumokon hirdetnek, Skype segítségével bonyolítják le az állásinterjúkat, referenciákat kérnek, és élesben teszik próbára a jelentkezők képességeit. A Skype interjú során a lebukás elkerülésére kikapcsolják a videót, eltorzítják a hangot, a kommunikációt pedig az anonimitást megőrző hálózaton keresztül folytatják. Egyes csoportok a tehetséges hackerek megszerzése érdekében profitmegosztást és költségtérítést ígérnek.

Ugyanakkor minél aktívabb a toborzás, annál valószínűbb, hogy felkelti a hatóságok figyelmét. Ha ez nem is vezet mindig lebukáshoz, a bűnüldöző szervek hasznos információkhoz jutnak arról, milyen eszközöket használnak a hackerek, és hogy mely iparágak, illetve szervezetek megtámadását tervezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.