Hirdetés
. Hirdetés

Hibrid Blu-ray/HD-DVD lejátszó a Samsungtól

|

A Samsung idei tervei között szerepel egy olyan asztali lejátszó piacra dobása, amely Blu-ray és HD-DVD lemezeket is képes fogadni.

Hirdetés

A koreai gyártó alapvetően a Blu-ray formátumot támogatja. Az általuk készített első végleges lejátszók napokon belül megérkeznek az észak-amerikai piacra. A BD-P1000 az első végfelhasználói készülék, bár a konkurens Toshiba már március óta kínálja saját HD-DVD lejátszóit.

Gyakorlatilag nincs sok különbség a két formátum között, de az a kevés is pont elég ahhoz, hogy inkompatibilisek legyenek egymással. Ez pedig legalább akkora fejfájást okoz az egyik vagy másik pártján álló gyártóknak, mint az összezavarodott vásárlóknak.


"Terveink között nem szerepel kizárólag HD-DVD-ket olvasó lejátszó gyártása, de egy univerzális eszköz nincs kizárva" - mondta Kim Du-Hyon Samsung menedzser. Véleménye szerint a Blu-ray annak ellenére, hogy később debütált a HD-DVD-hez képest, mégis előnyt szerez majd, de azokat sem szeretnék megfosztani az új formátum nyújtotta lehetőségektől, akik a HD-DVD mellett teszik le a voksukat.

Nem a Samsung az egyetlen cég egyébként, mely hasonló megoldásokkal jelentkezne. Az LG Electronics már korábban bejelentette hibrid meghajtó gyártására vonatkozó szándékát. A Samsung BD-P1000 lejátszója június 25-én 1000 dollárért kerül boltokba. Koreába augusztusban, Európába októberben, a világ más részeire pedig év végén érkezik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.