Hirdetés
. Hirdetés

Hidegzuhany az Amazon befektetőire

|

Az Amazon befektetői igencsak megdöbbentek, amikor az idei karácsony előtti szezonra vonatkozó előrejelzések a vártnál lényegesebben gyengébbek lettek.

Hirdetés

Ha mindez nem lenne elég, hirtelen jött egy röpke 12 százalékos árfolyamcsökkenés, amelyet többek között az új táblagép, a Kindle Fire piacra dobása is indukált.

A pénzügyi előrejelzések szerint az Amazon negyedik negyedéves bevétele 16,34 milliárd dollár (10,19 milliárd font). Csak összehasonlításképpen: a Thomson Reuters elemzői 18,15 milliárdra számítottak.

Az Amazon kedden jelentette be, hogy a harmadik negyedéves nettó jövedelme 63 millió dollár volt, ami részvényenként 14 centet jelent, ellentétben az egy évvel korábbi 231 millióval, amikor még 51 centet értek az Amazon részvények.

A vállalat azt is elmondta, hogy bár működési eredményük 200 millió dolláros veszteség és 250 millió dolláros nyereség között bárhol lehet, mindezek ellenére bizakodóak, hiszen a karácsony előtti időszakban a Fire és a többi újdonság okozhatnak még meglepetéseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.