Hirdetés
. Hirdetés

High-end hálózati meghajtók a QNAP-tól

|

A QNAP két új, tizenhat meghajtós, három rackegységgel szerelt, beépíthető Turbo NAS modellel tört be a high-end SMB-piacra. A cég négy terrabyte-os merevlemezekre épülő hálózatkapcsolt rendszerei 64 terabyte-os maximális tárolókapacitást kínálnak.

Hirdetés

A TS-EC1679U-RP-t Intel Xeon, a TS-1679U-RP-t pedig Intel Core i3 processzor hajtja: ezek a QNAP eddigi legnagyobb kapacitású és teljesítményű NAS (Network Attached Storage – hálózatkapcsolt tárolórendszer) termékei.

Mindkét modellt opcionális 10 GbE hálózati és 6 Gb/s SATA-interfészekkel látták el, ami hihetetlen, percenként 2000 megabyte-os adatátvitelt és 200 ezer IOPS áteresztő képességet tesz lehetővé. Nem véletlen, hogy a QNAP új hálózatkapcsolt tárolórendszerei az adatközpontokban és a high-end SMB-környezetekben is egyaránt remekül használhatók. Az eszközöket vezeték nélküli hátlappal, valamint kikapcsolás nélkül leválasztható és csatlakoztatható hot-swap tápegységgel, illetve hűtőventilátor-modulokkal látták el, ami biztosítja a maximális megbízhatóságot és üzemidőt.

Az új modellek az IP-SAN (iSCSI) és a NAS implementációkban egyaránt hatékony tárolómegoldásokat biztosítanak. A VMware- és a Citrix-rendszerek mellett a Microsoft Windows Hyper-V virtualizációs technológiáját is támogatják, így virtuális szerverkörnyezetekben is ideális megoldást jelenthetnek. A vezeték nélküli hátlappal szerelt új modelleket úgy tervezték meg, hogy problémamentes kapcsolatot tegyenek lehetővé a meghajtók és a vezérlőkártya között, melynek köszönhetően szignifikánsan csökkentek a hibalehetőségek.

A hot-swap ventilátormodul és hűtőegység jelentősen leegyszerűsíti az adatközpontok installációját. A hardveres biztonságról a fejlett behatolásvédelem gondoskodik, amely a készülékház felnyitása esetén azonnal riasztja a rendszergazdákat.

 


„A QNAP ezzel a két új Turbo NAS modellel lép be az adatközpont-piacra. Termékeink elképesztően gyors, másodpercenként 2000 megabyte-os adatátviteli sebességet és 200 ezer IOPS-os teljesítményt kínálnak” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP Systems vezérigazgatója. – „A teljesítmény persze csak egy része az egyenletnek: az új modellek a megbízhatóság és az üzemidő terén is magasra emelik a lécet. Kiemelt figyelmet fordítottunk a hibalehetőségek kiszűrésére és a legfontosabb komponensek redundanciájának maximalizálására, így ha a mi termékeinket választják, a rendszergazdák nyugodtak lehetnek afelől, hogy a lehető legjobb hálózati tároló mellett tették le voksukat.”

A QNAP új vonala a RAID 0, 1, 10, 5, 6, 5+ hot spare, a 6+ hot spare, a 10+ hot spare, a single-disk, a JBOD és a Global Hot Spare architektúrákat is támogatja, így lehetővé teszi az esetleg meghibásodó meghajtók kiváltását és az automatikus adat-helyreállítást a NAS bármelyik RAID kötetében. Az eszközök kiemelkedő kapacitásuknak köszönhetően a hálózati szintű biztonsági mentéseket, a kombinált Windows, Mac, Linux és UNIX környezetekben történő fájlmegosztást, a magánfelhőkben történő adattárolást és a nagy teljesítményű számító alkalmazások futtatását – például a nagy felbontású videók vágását – is támogatják.

„Az adatállomány gyors növekedése és a hatékonyság, megbízhatóság iránti igény nagy teljesítményű hálózatkapcsolt tárolási megoldások kifejlesztését teszi szükségessé. Az Intel Xeon processzorai különlegesen jó energiahatékonyságot és teljesítményt nyújtanak, és a fejlett hibakezelő megoldások támogatása révén az eddigieknél nagyobb adatbiztonságot szavatolnak” – mondta David Tuhy, az Intel Storage Group vezérigazgatója. – "Az Intel technológiái számos, az üzletmenet-folytonosságot támogató innovatív megoldásban megtalálhatók – köztük az Intel Core i3 processzorcsalád tagjai is, amelyek remekül alkalmazhatók például a belépő szintű adattárolási megoldások esetében.”

Az új modellek legfőbb tulajdonságai
TS-EC1679U-RP – rackbe szerelhető 3 unit magas 16-driveos egység, négymagos Intel Xeon Processzor E3-1225 (3.1 GHz), DDR3 ECC RAM, 600 Wattos redundáns tápegység, 2X bővítőkártya hely, 4X Gigabit Lan port (Gigabit + 10Gbe hálózati bővíthetőség)

TS-1679U-RP – rackbe szerelhető 3 unit magas 16-driveos egység, kétmagos Intel Core i3-2120 Processzor (3.3 GHz), DDR3 RAM, 600 Wattos redundáns tápegység, 2X bővítőkártya hely, 4X Gigabit Lan port (Gigabit + 10 Gbe hálózati bővíthetőség)

Mindkét modellt a QNAP híres NAS management szoftverével érkezik valamint biztonságos, stabil üzletkész alkalmazások széles választékával, többek között kifinomult felhasználói-jogosultság tervezéssel, Windows AD integrációval, LDAP szerver és kliens kivitelezéssel, kiváló backup megoldásokkal, problémamentes cross-platform fájlmegosztással és még sok mással!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.