Hirdetés
. Hirdetés

Hihetetlen dolog derült ki az európai vállalatokról!

|

32 százalékuknál még mindig fut a Windows XP, amit 2001-ben adott ki a Microsoft, és 2014 óta nem kap semmilyen támogatást.

Hirdetés

Hirdetés

Miközben vészesen közeledik a Windows 7 támogatásának vége, kiderült, hogy rengeteg vállalkozás még mindig a Windows 18 évvel ezelőtti változatát használja.

A Spiceworks észak-amerikai és európai cégek körében végzett kutatása feltárta, hogy 2019-ben a vállalatok 32 százalékának eszközparkjában van olyan gép, amin jelenleg is Windows XP üzemel. Ez a rendszer 2001-ben jelent meg, és 2014-ben szűnt meg a támogatása, azóta semmiféle frissítést és biztonsági foltot nem kap.

A Windows 7-hez még többen ragaszkodnak: a felmérésben részt vevő cégek 78 százaléka vallotta be, hogy van ilyen rendszert használó eszköze.

A hálózatokban zárványként megmaradt régi operációs rendszerek továbbélésének leggyakoribb oka az, hogy olyan speciális szoftver fut rajtuk, amit készítője nem frissített.

Ugyanakkor a jó hír az, hogy a Windows 7-et használó cégek 67 százaléka a januári határidőig mindenképp tovább akarja feljeszteni régi rendszereit, 25 százalék viszont csak január után tervezi a továbbfejlesztést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.