Hirdetés
. Hirdetés

Hirdetési szolgáltatót vásárol a Yahoo

|

A cég, amely sokak szerint maga sem kerülheti el, hogy záros határidőn belül felvásárolják, 270 millió dollárt fizet a célzott hirdetési szolgáltatásokat fejlesztő Interclickért.

Hirdetés

Yahoo-leány lehet az Interclick
Yahoo-leány lehet az Interclick

A Yahoo kedden jelentette be, hogy 270 millió dollár körüli összegért felvásárolja a célzott hirdetési szolgáltatásokkal foglalkozó Interclicket. A cég platformja képes a nagy adattömegek menedzselésére és a különféle szolgáltatók, piacterek közötti mozgatására - olvasható a kérő közleményében.

A New York-i székhelyű Interclicket 2006-ban alapították; a cég 2009-ben lépett tőzsdére.

A szakemberek egy része szerint maga a Yahoo is az akvizícióra váró vállalatok között van. Az igazgatótanács most keresi a szeptemberben elbocsátott Carol Bartz utódját; a vezérigazgatói teendőket átmenetileg Tim Morse pénzügyi igazgató látja el.

A Yahoo darabonként kilenc dollárt ajánlott az Interclick részvényeiért: a felvásárlás teljes költsége nagyjából 270 millió dollárra rúg majd. A tranzakciót várhatóan 2012 első hónapjaiban zárják le.

Az Interclick weboldalán található tájékoztató szerint a cég Open Segment Manager adatértékelő platformja korlátlan mennyiségű információt képes kezelni. A rendszer olyan statisztikai eljárásokat és optimalizálási technológiákat alkalmaz, amelyek bármilyen display média-megoldással képesek együttműködni.

A cég saját fejlesztésű megoldásai közé tartozik a Genome önkiszolgáló ajánló és tervező platform, az ATS 5 hirdetéskiszolgáló rendszer, a VTS videókiszolgáló szisztéma és a Marshall elemző platform is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.