Hirdetés
. Hirdetés

Hitelesített Közbeszerzési Értesítő

|

A jövőben a NetLock alkalmazásával szignózzák a kiadványt.

Hirdetés

A Közbeszerzések Tanácsának döntése értelmében a jövőben a NetLock Kft. biztosítja a Közbeszerzési Értesítő hitelesítéséhez szükséges technológiai hátteret. A Tanács még 2006-ban úgy határozott, hogy a papírról áttér az elektronikus megjelentetésre. Így a www.kozbeszerzes.hu oldalon a 2008. július 1-je után megjelent lapszámok közül hiteles kiadványnak kizárólag a teljes lapszámot tartalmazó, elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott pdf dokumentum minősül.

Az elvégzett informatikai fejlesztések eredményeként 2008. július 1-től hivatalos formában csak elektronikusan érhető el a kiadvány. A hitelesség biztosítása érdekében úgy döntött a Tanács, hogy az informatikai rendszerében előállított, pdf formátumú Közbeszerzési Értesítőt elektronikus aláírással és időbélyegzővel is ellátja, és a továbbiakban csak ezt tekinti a hivatalos kiadásnak. A PDFSigno szoftverrel aláírt Közbeszerzési Értesítő teljes mértékben hiteles, hiszen joghatását tekintve megegyezik az egy vagy két tanú előtt saját kezűleg aláírt okiratokkal, emellett további előnye, hogy könnyen kezelhető, költséghatékony és interneten egyszerűen továbbítható.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Közbeszerzések Tanácsa a NetLock-ot választotta a Közbeszerzési Értesítő elektronikus hitelesítéséhez" - mondta Rózsahegyi Zsolt a cég ügyvezető igazgatója, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) elnöke."A Közbeszerzések Tanácsával kötött megállapodás jól jelzi azt az állami részről is megfogalmazott előremutató szándékot, ami biztosítja Magyarország felzárkózását e téren, és megteremti az alapjait a magyar e-társadalomnak" - tette hozzá később.

Az elektronikus dokumentumok napjainkban egyre inkább pdf állományként mozognak és ez főleg annak köszönhető, hogy egy dokumentum pdf formátumba történő konvertálása rengeteg előnnyel jár. Amellett, hogy gyors és egyszerű folyamat, a nemzetközi szabványnak köszönhetően a legkevésbé torzítja az eredeti szövegszerkesztett dokumentum megjelenését, független a számítógép operációs rendszerétől, az alkalmazott szerkesztő programtól, illetve a megjelenítő képernyőtől és nyomtatótól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.