Hirdetés
. Hirdetés

Hogy segített kinyírni az Apple és a Facebook a KickassTorrentset?

|

A nyomozók IP-címek és e-mail fiókok bonyolult hálózatát követve jutottak el az illegális torrenthely tulajdonosáig.

Hirdetés

iTunes-vásárlásai és Facebook-fiókja is segített leleplezni a KickassTorrents feltételezett tulajdonosát, Artem Vaulint, akit a héten tartóztatták le Lengyelországban. A férfi Ukrajnában egy Cryptoneat névű fedőcéget működtetett, de valójában a net 69. legnépszerűbb helyét irányította, amely filmek, zenék, játékok letöltéséhez kínált torrentfájlokat még azután is, hogy a hatóságok világszerte megpróbálták leállítani.

Az amerikai nyomozók a KickassTorrents-domainek hosztolásához használt IP-címeket követve jutottak el egy kanadai internet-szolgáltatóhoz, amelynek továbbított szerveradataiban fontos e-mail címeket találtak. Kiszúrták, hogy Vaulin egy "tirm@me.com." című Apple-fiókot használt, amelyet két IP-címről eszközölt iTunes vásárláshoz is igénybe vett -- mindkettőnek hozzáférése volt egy Facebook-fiókhoz, amely a KickassTorrentset reklámozta.

Vaulin fiókja tele volt a fájlmegosztó helyekre vonatkozó infókkal, amelyet felhasználhattak a nyomozáshoz. Az ukrán férfit most digitális kalózkodással és pénzmosással vádolják: a KickassTorrents ugyanis komoly jövedelmet húzott a hirdetésekből, az egyik bankszámláján például fél év alatt 31 millió dollár landolt.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.