Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan kerülhetjük el a mobilok egészségkárosító hatását?

|

Egy amerikai tanulmány a mobilhasználat veszélyére figyelmeztet, és tippeket, tanácsokat ad a kockázatok csökkentése érdekében.

Hirdetés

Hirdetés

Kalifornia közegészségügyi hatósága, a CDPH figyelmeztetést adott ki a mobiltelefonok sugárzásának lehetséges egészségügyi kockázatairól.

A CDPH szerint a mobilhasználattal járó elektromágneses sugárzás egészségügyi hatásai pontosan nem ismertek, bizonyos kutatások arra utalnak, hogy hosszabb távon a fokozott használat káros hatással lehet az emberi szervezetre.

A mobilok kommunikáció közben a rádiófrekvenciás hullámhosszon energiát bocsátanak ki, ami a sokszorosára nő, amikor beszélünk a mobilon, fájlokat töltünk le, vagy gyors mozgású járművön utazunk.

A CDPH több tanácsot is ad az egészségesebb használat érdekében. Ezek egy része könnyen megvalósítható: éjszaka ne aludjunk a fejünk mellett a mobillal, hanem több méterre helyezzük el az ágyunktól, nappal pedig ne a zsebünkben, vagy az övünkön, hanem táskában, hátizsákban hordjuk.

Logikus, de sajnos kevésbé életszerű az a javaslat, hogy ne a fejünkhöz tapasztott mobillal beszélgessünk, hanem mindig használjunk mikrofont, headsetet, mert ez kevesebb rádiófrekvenciás energiát generál, mint a mobil.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.