Hirdetés
. Hirdetés

Hol a határ, hol a védelem?

|

A határ, melynek „innenső” oldala biztonságos, de a „túloldal” veszélyes. A védelem, melynek megléte és folyamatos fejlesztése elengedhetetlen. A határ kitolódott, a védelem átértékelődött. Míg saját, fizikai adatközpontjaink esetén az on-premise megoldások rég bevált módszereket kívánnak, addig a távoli, kevésbé kontrolláltnak tűnő alternatíváknál más gondolkodás kerül előtérbe.(X)

Hirdetés

Napjainkban a felhőszolgáltatások terjedése megállíthatatlanul tör előre nagyvállalati környezetekben is. Ennek előnyeiről számtalan gondolat és írás született már, de mindközül talán a legfontosabbak a gyorsaság, rugalmasság és az alacsony költségek. Ezzel szemben a biztonsággal kapcsolatos félelmek és megfelelési bizonytalanságok még mindig jelentős fejtörést okoznak felhőalapú megoldások bevezetése során, bár alaposan körüljárva a témát a konkrét biztonsági követelmények ismeretében az aggályok legtöbbször alaptalannak bizonyulnak. Ezen előnyök és aggályok mentén alakulnak ki a hibridfelhő-környezetek, melyek a privát és publikus szolgáltatások használatának egészséges egyensúlyával jönnek létre.

Annak eldöntéséhez, hogy mely környezetek helyezhetőek ki a publikus felhőbe, ismernünk kell annak pontos technológiai hátterét, különösen ügyelve a megfelelő elérhetőségre, adatszeparációra, titkosításra, hozzáférés-szabályozásra és menedzsmentre. A legjellemzőbb példák ilyen környezetekre a fejlesztési projektekben vagy üzemeltetés során ad hoc felmerülő, tipikusan fejlesztői és tesztcélokra szolgáló IT-infrastruktúrák, valamint az éles alkalmazások webes rétegei.

Az S&T az alábbi szolgáltatásportfólióval kívánja segíteni ügyfeleit, hogy biztonságban megtalálják helyüket a felhőben.
– Hibridfelhő-infrastruktúra kialakítása
– IaaS és PaaS szolgáltatások a felhőben
– IaaS és PaaS oktatás
– Felhőintegrált adattárolás
– Alkalmazásmigrációs lehetőségek elemzése és migráció a felhőbe
– Felhőalapú katasztrófa-site megoldások
– Adattorzítás, tesztelés 

Az S&T Csoport olyan termékfüggetlen vállalat az IT-rendszerintegráció és -tanácsadás területén, amely 17 országban van jelen a közép- és kelet-európai, valamint a DACH-régióban. Az S&T Consulting Hungary Kft. hálózati, IT-biztonsági és adattárolási rendszerektől az integrált vállalatirányítási megoldásokon át egészen a mérnöki tervezőszoftverekig testreszabott standard megoldásokat és egyedi fejlesztéseket készít közép- és nagyvállalatok, állami intézmények részére. A vállalat – elődcégeivel együtt – több mint tizenöt éve működik sikerrel a hazai és nemzetközi informatikai szolgáltatópiacon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.