Hirdetés
. Hirdetés

Holnap délben vége az analóg tévézésnek

|

2013. október 31-én, hazánk egész területén leáll a földfelszíni analóg televíziós műsorszórás.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az elmúlt egy évben több mint 135 ezer szociálisan rászoruló család háztartásában szerelte be a digitális adások vételéhez szükséges eszközöket.

Hirdetés

A lakossági lefedettség további növelése érdekében az Antenna Hungária Zrt. (AH) az NMHH-val együttműködve 25 új átjátszóadót telepített az ország területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik eddig szoba- vagy tetőantennával tévéztek, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg adásait fogták előfizetési díj nélkül. Ők október 31. után csak úgy tudnak továbbra is ingyenesen televíziózni, ha a meglévő tévékészülékükhöz a digitális adás vételére alkalmas jelátalakítót (set-top-box-ot) és egy antennát csatlakoztatnak, vagy műholdas vevőrendszert telepítenek. Akik az ingyenes csatornákon kívül más adásokat is szeretnének fogni, azok az előfizetéses szolgáltatások közül is választhatnak. Akik nem álltak át, azok november 3-ig egy információs képernyőt látnak televíziójukon, ami a legfontosabb teendőkről tájékoztat.

A szociálisan rászoruló családok számára az NMHH támogatási programot indított, annak érdekében, hogy senki ne maradjon tévéadás nélkül. A hatóság szakemberei eddig több mint 135 ezer támogatásra jogosult háztartásban szerelték be ingyenesen a digitális vételi eszközöket, vagy biztosították a kedvezményes előfizetéses csomagokhoz való hozzáférést.
A második ütem területén élők ugyanakkor továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig, november 30-ig, kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését. Az NMHH mindenkinek segít az átállásban; folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket.

 

A hatóság továbbra is működteti ingyenesen hívható zöld számát (06-80-38-39-40) és információs weboldalát.

Az Antenna Hungária Zrt. több éves beruházás keretében összesen 25 milliárd forintot költ a digitális földfelszíni televíziós és rádiós hálózatok kiépítésére. Az AH már eddig is az analóg hálózatot meghaladó lakossági lefedettséget biztosított a MinDig TV esetében, de az eredeti kötelezettségét túlteljesítve az NMHH kérésére további 25 átjátszóadót indít, ezzel a digitális telephelyek száma 90-re, míg a lakossági lefedettség 99%-ra bővül. A cég felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát, az analóg lekapcsolást. Ezt követően az AH az új kapacitások rendelkezésre állásával tovább fejleszti a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat és a csatornakínálatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.