Hirdetés
. Hirdetés

Hosztolt szolgáltatások már az Inviteltől is

|

A NetWork segítségével a vállalkozások beruházás nélkül érhetik el azon szoftvereket, amelyek eddig a nagyvállalatok játékszerei voltak.

Hirdetés

Sajtótájékoztató keretében az Invitel bejelentette, hogy több hazai vállalat után - például CEOD, T-Systems - elindította saját hosztolt szolgáltatásait. A kínált NetWork keretében ügyfeleik havidíjért cserébe juthatnak hozzá a Microsoft Exchange, a SharePoint Services és az Office Communications Server megoldásokhoz, amelyek jelentősen segíthetik a cégen belüli együttműködést és a csoportmunkát. Illetve negyedik szolgáltatásként még adatmentés is elérhető a csomagon belül.

 

invitel-network.jpg


„Az Invitel legújabb szolgáltatásai professzionális szintre emelik a közös munkavégzést. Az új megoldások fő célcsoportját a kis- és közepes méretű vállalatok képezik, de akár egy mikrovállalkozásnak is szüksége lehet olyan korszerű informatikai megoldásokra, amelyek a közös munkát, a munkatársak együttműködését támogatják." - fogalmazott Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Exchange, SharePoint, Communicator

Az Invitel NetWork szolgáltatásai közül alighanem az Exchange a legismertebb, amely a levelezéshez kínál modern és könnyen használható felületet, három eszközön: együttműködik az Outlook levelezőprogrammal, de a levelezés mobilon és a weben is elérhető. Mivel a rendszer a levelezésen túl közös naptárakat is kezel, a megoldással a csapattagok teendői és időbeosztása is egyszerűen szervezhető.

A hatékony csapatmunka 2.0-ás verzióját a SharePoint Services jelenti. Bevezetésével egyben a „csatolmányok korának" végnapjai is elérkeztek. A több tucatnyi, e-mailben küldözgetett, majd különféle helyekre lementett változatok között bolyongó munkatársaknak a SharePoint biztosít a világ bármely pontjáról elérhető közös felületet a vállalati dokumentumokkal kapcsolatos munkához. A biztonságos, webes felületen őrzött dokumentumokat az arra jogosult felhasználók elérik és szerkeszthetik is anélkül, hogy saját verziót kellene elmenteniük.

A Meeting (Office Communications Server) használatával pedig drasztikusan csökkenthető az utazások költsége, hiszen a webkonferencia-funkciónak köszönhetően akár egymástól több száz kilométerre lévő résztvevők saját irodájukban ülve vehetnek részt a beszélgetésben. Nem csupán pénzt, de érdemi időt is megspórolhatunk így. A webkonferenciával párhuzamosan ebben a virtuális tárgyalóban a táblázatok, elemzések is bemutathatók és szerkeszthetők. A szolgáltatás segítségével valós időben együtt tekinthetők át a vállalati információk, de prezentációk online megtartására is alkalmas - belső tréningekhez ideális.

Végül az Auto Save az adatmentést teszi önműködővé. A külső merevlemezeket csatlakoztatni kell - és a tapasztalatok szerint a felhasználók nagy része lusta a rendszeres mentéshez. A NetWork Auto Save a háttérben fut a számítógépen, és folyamatosan menti a változó és újonnan létrehozott fájlokat az Invitel biztonságos tárhelyére mindezt távolról, internetes kapcsolaton keresztül.  Ha egy notebook-ot ellopnak, ha a merevlemez meghibásodik, akkor erről a webes tárhelyről egyszerűen visszaállíthatók az adatok.

Rugalmas csomagok

Az Invitel weboldalának adatai alapján az Exchange Server 1 gigabájtos alapcsomagjának havidíja 2490 forint, míg a mobil elérést is biztosító Business fiókja 3690 forintba kerül egy év hűségvállalással. A Meeting 25 fős csomagja mellette 5990 forintba, az Auto Save 2 GB-os Destkop szolgáltatása havi 1690 forintba, a 20 GB-os Server pedig 9900 forintba kerül. Míg a fejlett csoportmunkát biztosító SharePoint esetén 1 GB-nál 2990 forintot, 5GB-nál 8090 forintot, 16 GB-nál 16190 forintot, 70 GB közös tárhelynél pedig 48690 forintot kell havonta fizetni a szolgáltatásért cserébe. Bordás János, az Invitel üzleti szegmens és termékmenedzsment igazgatója a PC World kérdésére elmondta, hogy nem alakítottak ki külön NetWork csomagokat, így ügyfeleik a különböző szolgáltatásoknál maguk választhatják ki, hogy pontosan mire van szükségük. Így például ha valakinek csak 10 darab Exchange fiókra, illetve egy 5 GB-os SharePoint tárhelyre van szüksége, akkor nem kell a felesleges szolgáltatásokért fizetnie.

Bordás János elmondása alapján a NetWork e mellett könnyen skálázható, azaz, ha hirtelen valakinek plusz fiókra, vagy tárhelyre van szüksége, akkor azt szinte azonnal megkaphatja, miután egy online felületen jelezte igényét. Mivel hazai szolgáltatásról van szó, ezért Bordás János elmondása alapján akár egyedi igényekre is fel vannak készülve, az ügyfél igényeire szabva a szolgáltatásokat. Ez fő erény lehet, hiszen a BPOS érkeztével valószínűleg komoly árversenyt generál majd a hazai piacon is, amit viszont kompenzálhatnak a testreszabott szolgáltatások a Microsoft sztenderd csomagjával szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.