Hirdetés
. Hirdetés

Hová tűnt a termékkulcs a Windows 10-ben?

|

Az új operációs rendszerrel a Microsoft gyökeresen változtatott az eddigi aktiválási modellen.

Hirdetés

Furcsa dolog történik, ha az ingyenes frissítést követően a Windows 10-ben megpróbáljuk megkeresni a 25 karakterből álló termékkulcsot: nem fogjuk megtalálni. Ha segédeszközként bevetünk egy, a termékkulcsok felkutatására specializálódott programot, például a Magical Jelly Bean fejlesztésű KeyFindert, egy általános termékkulcsot kapunk, minden egyes operációs rendszer példány esetében ugyanazt. Például a Windows 10 Pro minden egyes használójának a KeyFinder a következő termékkulcsot "találja meg": VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T. Ki lehet próbálni.

Hirdetés

A jelenség hátterében az áll, hogy a Windows 10 esetében a Microsoft változtatott a hagyományos termékkulcs modellen. Amikor ingyenesen frissítünk a Windows 10-re, vagy online megvásárolunk egy kiskereskedelmi változatot, nem kapunk az operációs rendszerrel termékkulcsot. Helyette a számítógép egy, a Microsoft által digitális jogosultságnak nevezett azonosítót használ.

Az amerikai PC World megkeresésére a Microsoft szóvivője a következő a tájékoztatást adta a köddé vált termékkulccsal kapcsolatban. Amikor frissítünk a Windows 10-re, az előző változat (Windows 7, Windows 8.1 vagy a Windows 10 valamelyik előzetes verziója) aktivációs állapota automatikusan átvivődik az új operációs rendszerre. Amikor az aktiválás megtörténik, a Windows 10 aktiváló szolgáltatása egy digitális jogosultságot rendel a PC hardveréhez. Ez a jogosultság ismételten felhasználható ugyanazon PC által a Windows 10 megegyező változatának jövőbeli újraaktiválására.

Remélhetőleg az új megközelítés nem fog semmilyen problémát okozni a Windows 10 esetleges újratelepítése utáni aktiváláskor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.