Hirdetés
. Hirdetés

HP és Fujitsu netbookban tűnik fel az új Atom chip

|

Atom CPU lapkákkal látja el netbookjait a HP és a Fujitsu is.

Hirdetés

Meglévő netbook modelljeit is azokkal az új Atom processzorokkal szállítja a közeljövőben a HP és a Fujitsu, amelyeket a múlt héten mutatott be az Intel a Computex kiállításon.

Az új Atom lapkák, az N455 és N475 ugyanazon az ütemjel frekvencián működnek, mint elődeik, de tartalmaznak egy integrált DDR3 kompatibilis memóriavezérlőt is. Ezáltal felgyorsulhat a CPU és a memória közötti adatforgalom, ez pedig jótékony hatással van az egész rendszer teljesítményére.

 

Konkrétan Mini 210 jelű netbookját frissíti a HP az új DDR3 kompatibilis lapkákkal, legalábbis ez áll a HP weboldalán az ismertető brosúrában. 10,1 hüvelykes kijelzővel és 320 gigabájtos merevlemezzel dicsekedhet a kis mobilgép, Windows XP-s változata 1 GB, Windows 7-es operációs rendszerrel pedig 2 GB rendszermemóriát tartalmaz majd. Többféle opció is rendelkezésre áll majd, az alapvető Wi-Fi és Bluetooth mellett megoldható a 3G mobil széles sávú adapter, a GPS és dedikált videokártya is. Kilenc és fél órás akkumulátoros üzemidőt biztosít majd a Mini 210 új változata. Árról és elérhetőségről egyelőre nincs információ, a korábbi Atom platformokra épülő netbookok ára 279,99 dollárnál indul.

 Ez még az előző, Atom N450 platformra épülő modell, a Fujitsu MH380

Japánban  a Fujitsu bejelentette MH380-1A laptop változatát, amelyben Atom N475-ös processzor ketyeg majd - igaz, információink egyelőre csupán a Google Translate révén lefordított japán oldalról származnak. E szerint viszont már WiMax mobil széles sávú adapterrel is rendelkezni fog a masina, melynek képátlója a szokásos 10,0 hüvelyk. Benne lesz az alapvetőnek számító Wi-Fi és Bluetooth adapter is és Windows 7 operációs rendszerrel szállítják. Az MH380-1A szállítását június 17-el kezdik meg, egyelőre természetesen csak Japánban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.