Hirdetés
. Hirdetés

HP: költségcsökkenés, de nem leépítésből

|

Pozitívan ítélik meg a partnerek a HP üzletágak összevonását.

Hirdetés

Elég sok találgatás látott napvilágot, hogy a HP pontosan miként fogja megvalósítani üzletágainak összevonását és ez milyen hatással lesz a partnerek üzletvitelére, valamint milyen mértékű elbocsátásokkal járhat. Előző hírünkben beszámoltunk róla, hogy a vezetőségben történtek változások, melyek a HP globális stratégiájával összhangban zajlottak le: ahogy a sajtóhírekből kiderült, a Nyomtatási és Személyi Számítógép Üzletág (Printing and Personal Systems - PPS) vezetője Takáts Kristóf lett Magyarországon. Az új igazgató kérdéseinkre egy összegző nyilatkozatban válaszolt, íme:

 

A szervezeti átalakítások (...) nem csupán vezetőcseréről szólnak: a HP Képalkotás és Nyomtatási (IPG), valamint a Személyi Számítógép Divízió (PSG) összevonásával egyszerűbbé válnak a folyamatok a HP magyarországi leányvállalatánál is. Ennek elsősorban az a célja, hogy vásárlók könnyebben jussanak hozzá a HP termékeihez, legyenek azok nyomtatók vagy személyi számítógépek. A HP hosszútávú stratégiai célja, hogy piacain - köztük Magyarországon is - egységesen jelenjen meg teljes fogyasztói termékkínálatával.


Természetesen a szervezeti átalakítás eredményeképp a vállalat működési költségei is csökkenni fognak, hiszen például a márkaépítés, a kommunikáció egyszerűbbé és egységesebbé válik. Ez mind a HP ügyfeleinek, mind partnereinek előnyt jelent.

A szervezeti összevonás márciusi bejelentése óta a HP nemzetközi szervezete pozitív visszajelzéseket kapott: a partnerek és a vásárlók is érzékelték, mennyivel egyszerűbb együtt dolgozni a HP-val, és beszállítóként is könnyebbé vált a munka. Hasonló visszajelzésekre számítanak a HP Magyarországnál is. Ez megerősíti a vállalati stratégiát, hiszen a globális cél nem a személyi állománnyal kapcsolatos költségek csökkentése, hanem a megtakarítások mozgatórugója az, hogy a HP minél többet fektethessen be üzleti és innovációs céljai megvalósulásáért.

 

 

Takáts Kristóf, a HP Magyarország Nyomtatási és Személyi Számítógép Üzletágának vezetője elmondta, hogy nem tervez jelentős leépítést a hazai összevonást követően, ahogy előtte sem volt a kérdés napirenden. Érdemesnek tartotta azt is megjegyezni, hogy sem a globális HP, sem a HP Magyarország nem jelentett be a régióra vonatkozó, személyi állománnyal kapcsolatos (részletes) terveket, változásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.