Hirdetés
. Hirdetés

HP Slate 2 a házban!

|

Nem sokkal azután, hogy a HP bejelentette, megtartja PC üzletágát, bemutatta a Slate 2 tabletet.

Hirdetés

A HP bejelentette az új Slate 2 tabletet, ami Windows 7-tel kerül majd a piacra. A termék 8,9 inch átmérőjű érintőképernyője a tavaly bemutatott Slate500-as egyik továbbfejlesztett változata. Az üzleti felhasználásra szánt tablet gyorsabb hardverrel és egy 1,5 GHz-es Intel Atom Z670-es processzorral van felturbózva. A processzor támogatja a 1080p-s videók lejátszását (gyorsítja a dekódolást), az egyelőre hivatalosan nem ismert, hogy a tablet kapható lesz-e Android 3.0 Honeycomb operációs rendszerrel is.

"Mint üzleti tablet, a Slate 2 könnyedén integrálható Windows-os környezetben" - mondta Kyle Thorton, a HP bevezetésre kerülő termékeinek menedzsere. Hasonlóan a PC-khez, a tablet x86-ra írt Windows-os alkalmazásokat egyaránt képes futtatni.

"A Slate 2-vel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek az üzleti, céges dokumentumaikhoz, és feljegyzéseket is készíthetnek" - tette hozzá Thorton. Egy külső billentyűzettel a tablet normál PC-ként is használható.

A Slate 2 olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, amelynek segítségével a rendszergazdák szükség esetén távolról is hozzáférhetnek a géphez. Ha a tabletünket ellopná valaki, az adatokat távolról is törölhetőek, valamint arra is lehetőség van, hogy egy speciális szoftver segítségével nyomon kövessük eltulajdonított gépünket.

A tablet 32 GB-os merevlemezének köszönhetően mindössze 699 dollárba kerül majd. A Wi-Fivel és Windows 7 Home Premiummal rendelkező gép novembertől világszerte elérhető.

Azért érdekes a HP-nek ez a húzása, mert csak nemrég jelentette be, hogy megtartja a vállalat azon szegmensét, ami kifejezetten az okostelefonokkal, személyi számítógépekkel és tabletekkel foglalkozik. Ez a helyzet nem volt mindig ilyen rózsás. A Slate 500 bejelentésekor már keringtek kósza hírek arról, hogy a cég PC üzletága nincs éppen a helyzet magaslatán. Aztán jött a nagy huzavona azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a sorsa, eladják vagy ne, sokáig az volt a levegőben, hogy végleg megszűnik, és tessék: a HP nem vállalta be, hogy kinyírja, sőt, nem sokkal azután, hogy kijelentette, megtartja, egy új tablet bejelentésével igazolja létjogosultságát.

A jövőben a cég termékei Windows 8 operációs rendszert használnak majd. A Slate 2 ugyan Windows 7-et használ, de a cég hivatalosan nem mondta ki, hogy ezt a vásárlók nem tudják majd Windows 8-ra upgradelni.

A HP új termékének a Dell-lel - ami a múlt héten jelentette be a Latitude ST-t - és a Cisco-val - ami az androidos alapokon nyugvó Cius tabletet dobta piacra - kell ringbe szállnia. A legnagyobb versenytárs azonban egy ideig még biztosan az Apple iPad-ja marad.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.