Hirdetés
. Hirdetés

HSPA mobilinternet sebességrekordok

|

Három fontos áttörés is történt a napokban a HSPA fejlődésében azon a bemutatón, amit január 31-én a Singapore Telecommunications Limited (SingTel) mobilszolgáltató számára szervezett az Ericsson a svédországi Stockholmban. Világrekordokat értek el a letöltési és feltöltési sebességekben.

Hirdetés

Az első bemutató tárgya a többvivős (multi-carrier) HSPA volt, amely előfizetői irányban 168 Mbps, hálózati irányban pedig 24 Mbps sebességet kínált prototípus fogyasztói készülék és a kereskedelmi hálózat berendezései használatával. Ez a kereskedelmi hálózati berendezéseken elért HSPA-sebesség tekintetében világrekordnak számít.

Szintén bemutatták a 84 Mbps sebességű, kétvivős (dual-carrier) HSPA működését.  Ugyanahhoz a fogyasztóhoz csatlakozó két 5 MHz-es vivő használatával 84 Mbps csúcssebesség érhető el, megduplázva a napjaink leggyorsabb kereskedelmi HSPA-hálózatai által kínált maximális sebességet.

A harmadik világelsőség az egyvivős (single-carrier) 42 Mbps sebességű HSPA bemutatása volt, végpont-végpont kereskedelmi termékek, köztük fogyasztói készülék használatával. Ezzel az új technológiával lehetővé válik 42 Mbps sebesség elérése egyetlen 5 MHz-es WCDMA-frekvenciavivőn a MIMO (multiple input, multiple output) technológia segítségével. A jelenleg használatban lévő 42 Mbps sebességű kétvivős HSPA-technológiával (amelyet 2009 végén, szintén első szállítóként telepített az Ericsson) összevetve a hálózatüzemeltetők sokkal hatékonyabban használhatják fel az értékes rádióspektrumot.

Tay Soo Meng, a SingTel Networks vezető alelnöke az eredmény kapcsán arról beszélt, hogy várakozásaik szerint a közeljövőben még nagyobb lesz majd a kereslet a nagyobb sebesség és sávszélesség iránt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.