Hirdetés
. Hirdetés

HTE Infokom 2012: Új kihívások, új struktúrák, új technológiák

|

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület október 10-12. között rendezte meg a HTE Infokom 2012 konferenciát Mátraházán.

Hirdetés

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) által rendezett konferencia a hazai infokommunikációs szakma egyik legelismertebb tudományos-szakmai fóruma. A 34 éves múltra visszatekintő, kétévente megtartott rendezvény fővédnöke ez alkalommal Németh Lászlóné Nemzeti Fejlesztési Miniszter volt. A közel 400 résztvevő többsége a hazai informatikai cégek vezető szakemberei, kutató-fejlesztő projektvezetői, műszaki-technológiai döntéshozói közül került ki.

A konferenciát, amelyet idén az "Új kihívások, új struktúrák, új technológiák" jegyében tartottak, Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese nyitotta meg. Mátrai kiemelte: hatóság kiemelt fontosságúnak tartja az infokommunikáció területét és hangsúlyozottan figyel az ügyfél-elégedettséggel kapcsolatos kérdések nyomon követésére is.

Huszty Gábor, a HTE elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a változó világban még nagyobb szerepet kell szánnunk az infokommunikációnak, ami komoly felelősséget jelent Magyarország meghatározó szakmai szervezete, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület számára is. A következő évek kihívásainak olyan új struktúrával lehet legjobban megfelelni, mely figyelembe veszi a nemzetközi tendenciákat, befogadja az új technológiákat és támogatja a hazai értékeket.

A HTE Infokom 2012 konferencia mintegy 80 előadása és kerekasztal beszélgetései során a szakértők áttekintették a kormányzati infokommunikáció, az e-közigazgatás, a készenléti kommunikáció és az elektronikus fizetési rendszerek legfontosabb kérdéseit; külön szekció foglalkozott a szabályozás és frekvenciagazdálkodás területével.

A mobil technológiák közül kiemelt hangsúlyt kaptak a negyedik generációs megoldások és a digitális vasúti hírközlés rendszerei. Két szekció is foglalkozott a hazai innováció eredményeivel és a hálózati biztonság témaköre is terítékre került. A konferenciát a főbb szakmai területeket részletesen áttekintő és összefoglaló nagyelőadások zárták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.