Hirdetés
. Hirdetés

Húsz kilométer magas űrliftet építene egy kanadai cég

|

A Thoth Technology nevű vállalkozás szabadalmi védettséget kapott az Egyesült Államokban az űrkutatás költségeit jelentősen mérséklő űrliftjére.

Hirdetés

Az AFP értesülései szerint a megépítendő torony 24-szer magasabb lenne a világ jelenleg legmagasabb épületénél, a 830 méteres dubai Burj Khalifánál. A 20 kilométeresre tervezett építmény lehetővé tenné objektumok föld körüli pályára állítását, tudományos kutatások és megfigyelések végzését, továbbá használható lenne kommunikációs és turisztikai célokra is.

Hirdetés

A szabadalom szerint a tornyot egymásra helyezett túlnyomásos cellákból építenék fel, és a liftek az építmény külső felületén, vagy a belsejében közlekednének. Az objektumok föld körüli pályára állítása az építmény tetejéről a légellenállás hiánya miatt kevesebb üzemanyagot igényel majd: a cég becslése szerint ez egyharmadával csökkentené az űrrepülések költségeit.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Forrás: AFP

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.