Hirdetés
. Hirdetés

Húszmilliárd forint a 900 MHz-ért

|

Összesen ennyiért hosszabbítja meg a magyar állam a T-Mobile és a Pannon használati jogát a 900 Mhz-es frekvenciára.

Hirdetés

A Pannon és a T-Mobile fejenként 10-10 milliárd forintot és áfát fizet a magyar államnak azért, hogy a 2008. november 4-én lejáró, 900 Mhz-es frekvencia használati jogát további hét és fél évre meghosszabbítsa. A feltételek ismertetésére összehívott sajtótájékoztatón Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette: a december 15-ig befizetendő összeg mellett a két mobilszolgáltató azt is vállalta, hogy az előre betervezett fejlesztéseken túl nettó 20-20 milliárd forintos, a mobilinternethez kapcsolódó fejlesztéseket is megvalósít. A fejlesztésekhez uniós forrásokat vagy társasági adókedvezményt nem használhatnak fel, illetve a II. Nemzeti Fejlesztési Terv programjaiból sem igényelhetnek forrásokat. A szerződés teljesítését egy független könyvvizsgáló ellenőrzi majd.

Kóka János ismertette, hogy a fejlesztések haszonélvezői főleg azok a települések lesznek, ahova kereskedelmi megfontolások miatt későn jutott volna el a mobilinternet. A fejlesztéseknek köszönhetően a lakosság 98 százaléka (az ország területének 90 százalékán) férhet majd hottá a mobil szélessávhoz.

A Vodafone esetében a 900 Mhz-es frekvenciasáv használati joga 2014 októberében jár le.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.