Hirdetés
. Hirdetés

Hűtött vizes felfrissülés

|

A STULZ a közvetlen folyadékhűtéses megoldások egyik úttörője, azok hálózatperemi és mikro-adatközponti alkalmazásának specialistája. A közvetlen folyadékos hűtés (DCLC) a számítástechnikai berendezések, szerverek által termelt energia elvezetésének különleges módja.

Hirdetés

Egyre több adatközpont épül a felhasználókhoz közel, mert a dolgok internete, az Ipar 4.0, a Web 2.0, a felhőszolgáltatások vagy a Netflixhez és az Amazonhoz hasonló szolgáltatások nagy sávszélességet és adatátviteli sebességet igényelnek. A számítási erőforrások megfelelő szétosztásával, a hálózat peremén elhelyezett mikro-adatközpontokkal egyszerre több település erőforrásigényét lehet kielégíteni, miközben a főbb funkciók továbbra is egy központi helyen maradhatnak. Ily módon az adatok és például az audiovizuális tartalmak szünetmentesen elérhetőek lesznek, késleltetés és kimaradás nélkül. De a közeljövő összekapcsolt önvezető járművei is több terabájtnyi adatot fognak generálni, és ez az adattenger szintén folyamatos, nagy sebességű hálózati kapcsolatot és adatfeldolgozási képességet igényel majd.

Hirdetés

Optimális klíma
Mindezek az alkalmazások máris változást igényelnek az adatmenedzsment, adatfeldolgozás, -kiértékelés, -továbbítás, -tárolás területén, és már most új funkcionalitású, a GSM-hálózat peremére települő adatközpontokat követelnek.

Amikor az IT-infrastruktúrák és termelési folyamatok jövőjéről kell dönteni, az egyik fő szempont az energiahatékonyság. A cél az, hogy csökkentsük a berendezések által elfoglalt alapterületet, és kompaktabb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű számítástechnikai rendszereket használjunk. Minthogy az adatközpontok hatalmas mennyiségű energiát fogyasztanak, egyre komolyabb elvárás, hogy ennek szintje jelentősen csökkenjen. Éppen ezért vált az egyik legfontosabbá a PUE: minél közelebb van az érték az 1-hez, annál hatékonyabb az épület energiafelhasználása. A DCLC (közvetlen érintkezésű folyadékhűtés) ennek csökkentésében tud segíteni.

A tetemes hűtési költségek elleni harc érdekében a STULZ társult a CoolIT céggel, hogy közösen olyan megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek számos alkalmazási területet tudnak lefedni, és a széles körű vevői igényeket is ki tudják elégíteni ebben az adatvezérelt világban. Közös innovációik azon a fizikai alapelven nyugszanak, hogy a folyadéknak, mint közegnek jobb a hőszállítási kapacitása a levegőénél. A hideg lemezes hőcserélők közvetlenül a hőtermelő felületekkel érintkeznek. Az elvont hőt a lemezek a légkörbe juttatják, így a berendezések optimális hőmérsékleten működhetnek, nagyobb számítási sebességgel és megbízhatósággal, így javítani lehet az adatközponti alapterület kihasználtságát. A folyadékok kiváló hővezető képességének köszönhetően az üzemeltető kevésbé függ a ventilátoroktól és légkezelőktől, a hűtés áramfogyasztása pedig jelentősen csökken.

Közösen egy célért
Ahogy az adatközpontokban telepített eszközök és berendezések sűrűsége megnövekedett, úgy az általuk termelt hő mennyisége is. Miközben a több eszköz elhelyezésének lehetősége általánosságban pozitív dolognak tekinthető, a hőmérséklet szabályozásának igénye miatt gyakoribbá vált a folyadékhűtés használata. A STULZ és CoolIT megoldásai magasabb szintű adatközpont-elérhetőséget, megbízhatóságot, rugalmasságot eredményeznek felhasználóiknak, de megoldásokat nyújtanak olyan gyártók számára is, mint például az Apple, a Dell, a HP vagy az Intel, sőt a Bitcoin-bányász cégek is DCLC-felhasználókká váltak, mert ez a hűtési rendszer nagyobb sűrűséget és mérsékeltebb hűtési kiadásokat tesz lehetővé a szokványos léghűtéssel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.