Hirdetés
. Hirdetés

i4i-ügy: 240 millió dollárt bukott eddig a Microsoft

|

Megkapta a szabadalmi hivatal végső jóváhagyását az i4i az XML technológiával kapcsolatban, ami miatt a Microsoftnak fel kellett függeszteni a Word 2007 forgalmazását.

Hirdetés

Az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal (U.S. Patent and Trademark Office) végleg megerősítette az i4i szabadalmi jogait azzal a technológiával kapcsolatban, ami miatt annak idején megtorpantak a Word eladások.

Talán olvasóink még emlékeznek: 2007-ben az i4i pert indított szabadalmi jogok megsértése miatt a Microsoft ellen és a szoftveróriásnak el kellett távolítania az érintett modult a Word 2007-ből, sőt, a bíróság több mint 240 millió dollár kártérítésére is kötelezte. Már a fellebbezés is megvolt, ahol ugyanaz a döntés született, így már csak a legfelsőbb bíróság ítéletében bízhat a cég, már ha továbbviszi az ügyet.

Közben az i4i kedden bejelentette, hogy a szabadalmi hivatal újra vizsgálta az érintett bejegyzést és megerősítő tanúsítványt adott ki, amelyben gyakorlatilag levezeti az ismételt vizsgálati eljárást.

Az i4i elnöke, Loudon Owen röviden fogalmazott ezzel kapcsolatban: ?Csak hogy egyszerűen fogalmazzunk, a Microsoft elvesztette a pert, a fellebvitelt és a felülvizsgálatot is."

A vonatkozó szabadalom egy olyan technológiát fed le, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját XML dokumentumokat állítsanak elő. Miután a bíró úgy rendelkezett, hogy a Microsoftnak be kell szüntetnie az érintett termék forgalmazását, ezért a Wordből végül eltávolították a vitatott modult. Már kétszer vesztett ügyet a bíróságon a Microsoft, így számára már csak a legfelsőbb bíróság marad, ha úgy dönt.

A kisebb cégek számára lelkesítő az ügy jelenlegi állása, hiszen az, hogy egy óriással szemben is nyerhetnek szabadalmi pert, biztonságosabb hátteret sugall a fejlesztésből, kutatásból élő vállalkozásoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.