Hirdetés

IBM megoldások Linux alapokon

|

Stabilan és vírusmentesen működő levelezőszerver, olcsón üzemeltethető központi autentikáció, hatékony munkavégzést segítő, projektalapon működő csoportmunka megoldás, Mindez Linux alapon. Létezik ilyen kész megoldás?

Hirdetés

Ezek az igények nagyon sok kis- és középvállalatnál naponta felmerülnek, hiszen ezek azok a vállalatok, akik a költségekre fokozottan érzékenyek. Valóban léteznek ilyen megoldások Linux alapon?

A válasz az IBM sajtóközleménye szerint megnyugtató: igen, Hiszen az elmúlt években - most már nyugodtan beszélhetünk évtizedről - a Linux egyértelműen teret nyert a vállalatok informatikai rendszereiben. Linux-felhasználók, -fejlesztők és -guruk körében jól ismert számtalan alkalmazás és disztribúció, melyeket különböző közösségek illetve professzionális nyílt forráskódú megoldásokat készítő vállalatok fejlesztettek, és fejlesztenek most is. Ezeknek a megoldásoknak legnagyobb előnye a költséghatékonyság, hiszen - a nyílt forráskódnak köszönhetően - a felhasználó mindig az igényeinek megfelelő megoldást kapja.

Elsősorban ez az oka annak, hogy igen széles körben használják őket kis-, középvállalati, de egyre inkább nagyvállalati körökben is. A díjtalanul elérhető alkalmazások bizonyos esetekben megnehezíthetik az informatikai vezetők munkáját, az informatikai rendszerek integrációját, valamint az üzleti élet változásaira történő gyors reagálást, hiszen a garantált rendelkezésreállást biztosító terméktámogatási csapat nem része a díjtalan szoftvernek. Azoknál a vállalatoknál, ahol komoly Linux szaktudás van, kevésbé szembetűnők ezek a problémák, hiszen a belső szakemberek sok feladatot megoldanak. Ezzel viszont olyan erőforrásokat foglalnak le sokszor feleslegesen, amiket fontosabb feladatok ellátására is tudna a vállalat használni.

Az üzleti világban a versenyelőny fenntartása érdekében a szervezetek igyekeznek növelni a végzett munka hatékonyságát, egyszerűbb hozzáférést biztosítani a dokumentumokhoz és üzleti alkalmazásokhoz, megkönnyíteni IT infrastruktúrájuk telepítését és felügyeletét, valamint az ügyfelekkel, szállítókkal, partnerekkel és munkatársakkal folytatott hatékonyabb együttműködés révén biztosítani a nagyobb nyereséget.

Az "on demand" céggé válás útján kulcsfontosságú, hogy a szervezet képes legyen javítani a munkacsoportok együttműködését az egyes projekteken, valamint, hogy rugalmasabb hozzáférést biztosítson az üzleti alkalmazásokhoz és dokumentumokhoz, ésszerűsítse működését, csökkentse költségeit, és azonnal reagáljon az új üzleti lehetőségekre.

Az IBM Workplace Services Express, az IBM Workplace terméke, amely csoportos együttműködési és portáltechnológiákat egyesít a hatékonyabb közös munka érdekében. A kis- és középméretű szervezetek on-line működő, csoportos munkaterületek ("team space") telepítésére használhatják a Workplace Services Express terméket, ahol az alkalmazottak a specifikus csoportok vagy projektek igényeinek megfelelően szabhatják testre az egyes oldalakon megjelenő dokumentumokat, alkalmazásokat és egyéb információkat. A csoportos munkaterületeket maguk a felhasználók is módosíthatják, hogy azok még inkább megfeleljenek egyéni preferenciáiknak. Létrehozható például olyan munkaterület, melyet a csoporttagok egy specifikus projekt dokumentumainak tárolására használnak. A projekt minden résztvevője számára hozzáférés biztosítható az adott csoportos munkaterülethez, akik így részt vehetnek a dokumentumok létrehozásában, ellenőrzésében, szerkesztésében, később tárolás céljából visszahelyezhetik azt a közös munkaterületre. E munkaterületeken naptárak is elhelyezhetők a projektekkel kapcsolatos események bejegyzéséhez, tovább javítva a projekt felügyeletének hatékonyságát. Az egyéni igényeknek megfelelő csoportos munkaterületek létrehozását minta-sablonok gyorsítják.

Az IBM 2005-ben igen sikeres akciót indított, amely keretében Magyarországon több mint 140 cég töltötte le a WSE-t. Ezzel párhuzamosan jelent meg a Redhat oldalain is egy letöltési lehetőség, ahol a WSE Red Hat Enterprise Linuxon volt futtatható. A jelenlegi akció, amelyet az IBM a Red Hat hazai képviselőjével, az ULX Kft-vel együtt folytat, az előző évi tevékenységek közös folytatásának tekinthető. Az ULX számára kiemelkedő jelentőségű az IBM Workplace Services támogatása, mert így a Red Hat Enterprise Linux egy újabb területen bizonyíthatja, hogy a világ vezető márkájaként az egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb vállalati operációs rendszer.
Az akció középpontjában egy olyan csomag áll, amelynek megvásárlásával a vállalatok egyesítve használhatják ki a Red Hat Enterprise Linux és az IBM Workplace Services termékek előnyeit. A Red Hat és az IBM közös megoldása költséghatékony lehetőséget biztosít az IT vezetőknek ahhoz, hogy a vállalati Linux alapú megoldások világába belépjenek, illetve a vállalati Linux nyújtotta lehetőségeiket tovább fejlesszék. Mivel a Red Hat Enterprise Linux és a Workplace Services egyik fő előnye a nyílt szabványok támogatása, a további IT infrastruktúra fejlesztéseknek, szerverkonszolidációnak szinte kikövezett utat kínálnak.
A csomaghoz most ingyenes bevezetési és oktatási szolgáltatás kapcsolódik, valamint opcionálisan rendkívül kedvező árú IBM szerver is vásárolható a rendszer futtatásához. A csomag beszerezhető vonzó finanszírozási konstrukcióban havi díj fizetésével is.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.