Hirdetés
. Hirdetés

IBM, Sony, Toshiba: Még szorosabb együttműködés

|

Az IBM, a Sony és a Toshiba tovább erősíti partnerkapcsolatait egymással, hogy még hatékonyabban dolgozhassanak együtt újabb chipes technológiák kifejlesztésén. A közös munka részét képezik anyagkutatási tevékenységek is.

Hirdetés

A vállalatok egyelőre meg nem határozott összeggel szálnak be a közös kutatómunkálatokba, amelyekkel olyan chip előállítási technológiákat fejlesztenének ki, amelyek legalább két generációval a mostani után járnak.

Az egyik leglényegesebb szempont még mindig a méretcsökkentés. Jelenleg a 90 nanométeres eljárás számít legfejlettebbnek. Az Intel nem rég indította be a 65 nm-es csíkszélességgel dolgozó teszt gyártósorait. A három vállalat már évek óta dolgozik a 45 nm-es technológia stabilizálásán, az új megállapodás értelmében pedig már a 32 nm-es eljárás kidolgozása is elkezdődhet.

"Minden egyes vállalat fel tudja használni saját céljaira a közösen elért kutatási eredményeket. A Toshiba például az LSI (large scale integrated circuit) rendszeréhez, illetve a memóriáihoz hasznosíthatja majd őket." - mondta a cég szóvivője. A Sony elsősorban játékgépéhez, a PlayStationhöz használná fel az eredményeket. A PS3-ban debütáló Cell processzor is a közös munka gyümölcse.

Az új megállapodás értelmében a kutatómunka New York három bázisán folytatódik tovább. Ezek mindegyike az IBM-hez tartozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.