Hirdetés
. Hirdetés

IDC: hat százalékkal nőhet az IT-költés az idén

|

A nemzetközi kutatócég prognózisa szerint a szoftvereladásokból, valamint az adattároló rendszerek, hálózati és mobil eszközök értékesítéséből befolyó összegek nagyban hozzájárulhatnak a globális gazdasági helyzet konszolidálásához.

Hirdetés

Az IDC hétfőn kiadott jelentése szerint a nemzetközi informatikai ipar a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is jelentős, közel hat százalékos növekedést érhet el az idei évben. A szegmens elsősorban a szoftverek, storage-rendszerek, vállalati hálózati megoldások és a mobil eszközök – elsősorban az okostelefonok és táblagépek – iránt megnövekedett keresletnek köszönheti jó teljesítményét.

Annak ellenére, hogy 2012 kimondottan kemény, megpróbáltatásokkal teli évet jelent az IT-gyártók többsége számára, a szektor mégis a vártnál jobban teljesít – hangsúlyozzák vonatkozó tanulmányukban az elemzőcég szakértői. Az IDC szakemberei szerint a szoftverköltés például kifejezetten nagy mértékben növekedett az elmúlt hónapokban: a vállalatok bíznak abban, hogy a megfelelő szoftvereszközök és alkalmazások implementációja nagyban hozzájárulhat a működési költségeik csökkentéséhez.

Az IDC 2013-ban is hasonló mértékű, hat százalékos növekedésre számít; 2011-ben alig valamivel magasabb, hét százalékos piacerősödést regisztráltak.

Az elemzők szerint a Windows 8 negyedik negyedévi bemutatása nagyban hozzájárulhat a PC-piac megerősödéséhez, amely a jövő évben további erőteljes növekedést mutathat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.