Hirdetés
. Hirdetés

IDC: túlterhelődhetnek a széles sávú hálózatok

|

A kutatócég felmérése szerint a HD-felbontású videóforgalom megugrása és a webes alkalmazások elterjedése miatt hatalmasra nőhet a széles sávú hálózatok terhelése. Három éven belül havi 116 petabájt adatot forgalmazunk majd.

Hirdetés

Az IDC szerdán közzétett kutatása szerint néhány éven belül túlterhelődhetnek a ma használt széles sávú adatátviteli hálózatok. A forgalom drámai növekedéséért elsősorban a HD-felbontású videók és az egyre népszerűbbé váló online alkalmazások miatt megnövekedett erőforrás-igény lesz felelős.

A kutatócég szakemberei szerint elkerülhetetlen lesz a meglévő kapacitások bővítése. Annál is inkább, mivel előrejelzésük szerint 2015-re a 2010-ben mért 9,665-ről 116,539 petabájtra nőhet a globális hálózatok havi átlagos adatforgalma.

Az IDC szerint a legnagyobb sávszélességfalók az internetes böngészés mellett a peer-to-peer fájlmegosztás, a streaming audió- és videószolgáltatások valamint az online alkalmazások lesznek. A hálózatok fejlesztésével párhuzamosan az adatforgalom is tovább nő – egyelőre senki sem tudja, mekkora kapacitás szükséges az igények zavartalan kielégítéséhez.

Az IDC kalkulációi szerint a legnagyobb gondot a HD-videók iránt megnövekedett kereslet okozza majd; és az, hogy egyre több ezek letöltésére alkalmas eszköz – köztük okostévék, táblagépek és más mobileszközök – jelenik meg a piacon. A több eszköz pedig több letöltést generál, aminek köszönhetően csak Észak-Amerikában három év alatt tízszeresére nőhet a downstream forgalom.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.