Hirdetés
. Hirdetés

Idegbaj az illegális XP-használókra!

|

A Microsoft szigorította eredetiségvizsgáló szoftverét.

Hirdetés

A szoftvercég termékmarketingért felelős igazgatója, Alex Kochnis blogjában arról számolt be, hogy a vállalat azért változtatta meg a Windows Genuine Notification (WGA) eredetiségvizsgáló működését az XP Pro esetében, mert "ezt a változatot lopják a leggyakrabban".

Mostantól, ha egy verzióról kiderül, hogy nem legális, akkor a következő indításnál a desktop automatikusan feketére vált, lecserélve ezzel bármilyen beállított háttérképet. A sötétség újra előjön, amennyiben a felhasználó megpróbálná visszaállítani a neki kedves képet.

Szintén új "feature"-nek tekinthető a folyamatos figyelmeztető a desktopon, ami egy a képernyő alján megjelenő bannerben testesül meg. A figyelmeztető négyzet ugyan átlátszó, és minden, alatta lévő dologhoz hozzáférhet a használó, de mindaddig ott marad, amíg a bevizsgálás illegális verziónak minősíti a példányt. A változtatásokkal a vizsgálórendszer telepítése is egyszerűsödött, érzékenysége viszont javult.

A teljes cikket a biztonságportálon olvashatja el>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.