Hirdetés
. Hirdetés

Idén 17 chipgyártó forgalma haladja meg a 10 milliárd dollárt

|

Az AMD, az NXPl és az Analog Devices megaszállítóként emelkedtek ki.

Hirdetés

Egy készülő iparági kutatásból elérhetővé tett kiemelések szerint 2021-ben 17 félvezetőgyártó cég fogja meghaladni a 10 milliárd dolláros árbevételt. Bár a The McClean Report 2022 januárjában jelenik meg, az IC Insights jóvoltából napvilágra került adatokból néhány érdekes fejlemény bontakozik ki.

Az AMD, az NXPl és az Analog Devices megaszállítóként emelkedtek ki. Bár nem meglepő, hogy az Analog Devices 2021-ben megaszállítóvá vált, köszönhetően az analóg és teljesítménychipeket gyártó Maxim Integrated felvásárlásának. A jelentés szerint az Analog Devices 2021/2020-as chipeladásai az előrejelzések szerint 24 százalékkal ugranak meg.

Hirdetés

Az AMD minden fegyverével tüzel, hiszen növeli a részesedését az adatközpontok szervereihez szánt processzorok piacán, miközben továbbra is kiszolgálja a fogyasztói PC-k és játékkonzolok tömegkeresletét. Az AMD - a MediaTek, az Nvidia és a Qualcomm mellett - az előrejelzések szerint idén 50 százaléknál is nagyobb értékesítési növekedést könyvelhet el.

Egy másik érdekes vonás, hogy a Samsung a DRAM és a NAND flashmemóriachipek élénk piacát meglovagolva a félvezetőüzlet listájának élére kerül. E termékekből az értékesítése az előrejelzések szerint 2021-ben mintegy 83,1 milliárd dollár lesz.

Ezzel szemben a második helyre befutó Intel az IC-kínálat folyamatos feszültségét okolja, amely korlátozta a laptopok értékesítését. Ez óhatatlanul hatással volt az Intel CPU-k szállítására. A jövőre nézve az Intel nagyban fogad az újonnan létrehozott öntödei szolgáltatási csoportjára.

A jelentés az 5G összeköttetés, a mesterséges intelligencia, a mélytanulás, a virtuális valóság, az adatközpontok és a felhőalapú számítógépes szerverek, az autóipar és az ipari piacok iránti kereslet megugrását is előrevetíti. Ezért az Intel és a Sony visszaesései ellenére az általános kép ígéretesnek tűnik a félvezetőipar számára - írja az EDN mérnöki portál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.