Hirdetés
. Hirdetés

Idén jelenik meg a Sun UltraSPARC T1 család

|

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a most megjelenő Netra AdvancedTCA pengekiszolgálóit és szolgáltatói szintű, rackbe szerelhető szervercsaládját az eddig nem tapasztalt hatékonyságú UltraSPARC T1 processzorral fogja forgalmazni.

Hirdetés

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a CoolThreads technológiát használó, példanélküli hatékonyságú UltraSPARC T1 processzort az év során a hálózati berendezések szállítóinak és a szolgáltatóknak is fogja kínálni, az idén megjelenő Netra, Advanced Telecom Computer Architecture-alapú (ATCA, fejlett távközlési számítógép-architektúra), pengekiszolgálók és a szolgáltatói szintű, rackbe szerelhető szerverek formájában. A PICMG 3.x szabványon alapuló új, UltraSPARC T1 processzoros pengekiszolgáló jelentősen csökkenteni fogja a nagy kapacitású 3G hálózati infrastruktúrához és IP-szolgáltatási architektúrához szükséges pengekiszolgálók számát. Ez több millió dolláros megtakarítást eredményez a rendszer, az energia, a hűtés és az elhelyezés költségeit illetően, a szolgáltatók számára.

Az új UltraSPARC T1 processzor ideális a távközlési pengearchitektúrák számára - ahol kevés hely jut az alaplapnak és a processzornak - és mivel a feldolgozási kapacitása minden eddigi ATCA pengekiszolgálóénál nagyobb, a hálózati berendezések szállítói és a szolgáltatók eddig elképzelhetetlen számú hívást illetve szolgáltatást tudnak majd vele kezelni. Ez az iparág legnagyobb sűrűségű AdvancedTCA pengekiszolgálója.
A Sun új ATCA pengekiszolgáló-családja eleget fog tenni a kapcsolóközpontok 3. szintű NEBS (hálózati rendszerelemekre vonatkozó szabvány) követelményeinek. A fejlesztés összköltségének csökkentése érdekében kidolgozott képességei, a tervezők szerint, meggyorsítják a nagy kapacitású, új generációs távközlési szolgáltatások fejlesztését, szem előtt tartva a legmagasabb szintű szolgáltatás biztosíthatóságát.

"A Sun a világ leghatékonyabb processzorával jelenik meg a távközlési piacon, így ügyfeleink ugyanabban az ATCA-alapú környezetben nagyobb számítási teljesítményt érhetnek el." - mondta David Yen, a Sun Microsystems skálázható rendszerek részlegének igazgatóhelyettese, majd hozzátette: "A szolgáltatói szintű szerverek terén már így is piacvezető Sun új mércét állít fel a teljesítmény és hatékonyság terén, és tovább növeli előnyét versenytársaival szemben."

Manapság sok processzor fogyasztása eléri a 150W-ot. Az UltraSPARC T1, amely CoolThread-alapú, csak 70 Wattot fogyaszt, ami kevesebb, mint az átlagos Intel Xeon vagy IBM Power processzorok teljesítmény-felvételének a fele. Emiatt ideális a túlságosan nagy teljesítmény-igénnyel és helyhiánnyal küszködő AdvancedTCA pengekiszolgálókhoz. A nyolcmagos, 32 szálas UltraSPARC T1 pengekiszolgáló Solaris 10 operációs rendszer alatt fog működni. A felhasználók így az alkalmazások újraírása nélkül is élvezhetik az új CoolThreads technológia előnyeit A világ legfejlettebb szolgáltatói szintű operációs rendszere, a Solaris 10 többek között tartalmazza a hibák szoftveres "körbefalazását", a Dtrace nyomkövetést, a Solaris valós idejű optimalizációs technológiát és a fejlett IPv6 titkosítást. A Solaris 10 a többmagos processzorokon alapuló eszközök ideális operációs rendszere, mert a sokszálas rendszerekkel szerzett, több mint tíz éves tapasztalat áll mögötte. A Solaris garantálja a bináris kompatibilitást. Segítségével a berendezés-szállítók és a szolgáltatók könnyedén áttelepíthetik a meglévő, Sun platformon futó szoftvereiket és alkalmazásaikat az új, CoolThreads technológiát használó, UltraSPARC T1 AdvancedTCA pengekiszolgálóra.

A szállítók és a szolgáltatók már akkor kipróbálhatják ezt a technológiát, mielőtt az megjelenne az AdvancedTCA pengekiszolgálóban, lévén, a Sun a közelmúltban jelentette be az iparág legnagyobb "Try & Buy" programját. A program keretében a felhasználók és a független szoftverfejlesztők 90 napig ingyen próbálhatják ki a sokszálas, UltraSPARC T1 processzorral üzemelő, új Sun Fire T1000 vagy T2000 szervert, és ezt követően dönthetnek azok megvásárlásáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.