Hirdetés
. Hirdetés

Így csalhatjuk elő az új Windows 10 egyik legfontosabb újdonságát

|

Az áprilisi frissítésben a fájlkezelőt ellenállóbbá tehetjük az elszállásokkal szemben, az újfajta működési módot azonban egy külön ablakban engedélyeznünk kell.

Hirdetés

Hirdetés

Még ebben a hónapban megjelenik a Windows 10 v. 1903, más néven 19H1, vagy April 2019 Update. A frissítés számos újdonságáról már hírt adtunk, de az egyik legfontosabbról még viszonylag kevés szó esett: átalakul a Windows 10 beépített fájlkezelője.

A Windows 10 v. 1903-től kezdve a modul új ablakai különálló folyamatként indulnak el, vagyis ha több mappával dolgozunk a maguk ablakaiban, a fájlkezelő több folyamatát fogjuk futtatni.

Ennek a technikának az a nagy előnye, hogyha egy ablak lefagy, a probléma nem érinti a többi ablakot. A megoldás ahhoz hasonlít, ahogy a Chrome-ban a böngészőlapok futnak, és a folyamatok szeparálódnak egymástól.

Ezt a viselkedési módot azonban engedélyeznünk kell,  mégpedig a Mappabeállítások képernyőn, ahol bejelölhetjük, hogy minden mappaablak külön folyamatként induljon el.

Az új Windows 10-kiadás pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert; igen valószínű, hogy a publikus változat még el se készült, és a Microsoft gőzerővel dolgozik a kisebb-nagyobb javításokon.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.