Hirdetés
. Hirdetés

Így gyorsul fel a Windows 10

|

Javul a kereső hatékonysága a rövidesen megjelenő May 2020 Update változatban.

Hirdetés

Hirdetés

Megkérdezte a Microsoft az Insider tesztprogramban résztvevőket arról, hogy miért kapcsolják ki a keresőindexelést a Windows 10-ben. Az okok a következők voltak: intenzív lemez- és processzorhasználat, általános teljesítményproblémák és az indexelés nem igazán növeli észlelhetően a keresés hatékonyságát.

A szoftvergyártó ezért a nemsokára megjelenő May 2020 Update változatban visszatért a régi Windowsokban alkalmazott megoldáshoz, amikor is a fájlok szkennelése a háttérben zajlott.

A rendszer érzékeli továbbá a csúcshasználatot, és ilyenkor nem történik indexelés. Így például szünetel a művelet, ha a játék üzemmód be van kapcsolva, ha a számítógép energiatakarékos módban van, ha a processzorhasználat meghaladja a 80 százalékot, ha a lemezhalászat túllépi a 70 százalékot és ha az akkumulátor töltöttségének szintje 50 százalék alá kerül.

Gyorsabbá válik a keresés a fejlesztői PC-ken is. Az indexelés kihagyja a fejlesztők által használt mappákat (.git, .hg, .svn, .Nuget, stb.). Nőni fog a teljesítmény a kód kompilálásakos és szinkronizálásakor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.