Hirdetés
. Hirdetés

Így hasít egy Tesla az orosz télben

|

Az orosz kereskedelmi miniszter megosztja tapasztalatait a téli Tesla vezetéséről.

Hirdetés

Az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium vezetője kritizálta a Tesla autók teljesítményét az orosz télen.

Az orosz ipari és kereskedelmi miniszter, Denis Manturov beszélt a Tesla elektromos autók hátrányairól az oroszországi téli körülmények között. Elmondása szerint az autó hatótávolsága fagyos hőmérsékleten sokszorosan csökken.

Hirdetés

A TASZSZ szerint a miniszter a dubaji Expo-2020 kiállításon elmondta, hogy 20-30 év múlva a közlekedési ágazat a közúti és a légi közlekedés szimbiózisából fog állni, de ehhez a technológia fejlesztésére van szükség. Különösen az elektromos motorok és akkumulátorok, amelyek jelenleg különböző éghajlaton eltérő módon működnek. (Nem csoda, hogy a Tesla-alapító oroszországi gyárterve megkérdőjeleződött, mivel az ország elektromosautó-ipara már most is virágzik.)

Manturov példaként említette a Tesla hideg időjárás miatt csökkent akkumulátor-képességét.

"Az autó esetében 400-450 km-es hatótávolság van meghatározva. Saját tapasztalatból mondhatom: miután másfél órát állt a hidegben, mínusz 30 fokos fagyban, alig értem haza, mert a papíron szereplő 450 km helyett kevesebb mint 100 kilométert bírt" - mondta a miniszter.

Az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium vezetője a jövedelemnyilatkozata szerint 2020 óta használ egy elektromos crossover Tesla Model X 100D-t. A politikus 2020-as nyilatkozatának második autója a Lada Vesta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.