Hirdetés
. Hirdetés

Így készíthet képernyőfotót Android-mobilokon

|

Rögzíteni kívánja okostelefonján a képernyőn láttottakat? Az alábbi tippek segítenek.

Hirdetés

Hirdetés

Az Android mobil operációs rendszert használó legtöbb okostelefonon úgy készíthetünk fotót a képernyő aktuális állapotáról, hogy egyszerre lenyomjuk a bekapcsoló és a hangerőt csökkentő gombokat. Ha jól csináljuk a műveletet, egy villanást látunk a kijelzőn, majd egy értesítést kapunk a fotó elkészültéről, amelyet a galériában tekinthetünk meg.

Ha mobilunkon nem működik a fenti módszer, próbálkozzunk meg a fizikai home gomb és a hangerőt csökkentő gomb egyidejű lenyomásával.

Egyes mobilokon egy vezérlőmozdulattal, mégpedig tenyérhúzással kezdeményezhetjük a képernyőfotó készítését, ezt a műveletet azonban előzetesen engedélyezni kell. Koppintsunk a Beállítások ikonon, majd a megjelenő oldalon a Speciális funkciók lehetőségen, és kapcsoljuk be a Felvétel tenyérhúzással funkciót. A tenyérhúzás műveletnél tenyerünk élét oldalirányban húzzúk végig a mobil képernyőjén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.