Hirdetés
. Hirdetés

Így menthet bármit PDF-ben a Windows 10-ben

|

Az operációs rendszer alapból tudja az Adobe népszerű formátumában való mentést.

Hirdetés

Ha dokumentumokat osztunk meg másokkal, érdemes a széles körben elterjedt PDF formátumot választani, ami profi megítélést kölcsönöz fájljainknak. A Windows 10-ben immár nem szükséges külön segédprogramot vásárolnunk és telepítenünk a PDF formátumban való mentéshez, az operációs rendszer alapból tudja ezt a funkciót.

Hirdetés

Nem kell mást tennünk, mint a menteni kívánt fájlt megnyitni a forrásprogramjában (bármely szövegszerkesztőben, képszerkesztőben, vagy más programban, amelyből nyomtatni lehet), majd előhívni a program nyomtatásra szolgáló párbeszédablakát (ez többnyire a Fájl/Nyomtatás menüutasításokkal végezhető el). Itt a nyomtató listán válasszuk a PDF-be való nyomtatás lehetőségét, majd kattintsunk az OK gombra, és adjuk meg a PDF fájl nevét, valamint azt, hogy mely könyvtárba mentsen a program.

 

A hasznos funkció még némi szerkesztési lehetőséget is kínál azzal, hogy a nyomtatási beállítások elvégzésére szolgáló párbeszédablakban megadhatjuk, hogy egy dokumentumnak csak a bizonyos oldalait mentse el PDF formátumban a program.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.