Hirdetés
. Hirdetés

Így nyerhet vissza 20 GB-ot a Windows 10 telepítése után

|

Ha frissítés után biztosan nem akarunk visszatérni a korábbi Windows-verzióhoz az egyhónapos határidőn belül, rengeteg lemezterületet szabadíthatunk fel.

Hirdetés

Telepítése után a Windows 10 egy rakás felesleges fájlt hagy maga után a merevlemezen: a következőkben megmutatjuk, hogyan lehet ezeket biztonságosan törölni. Először is itt van a Windows.old nevű könyvtár, amely a korábban használt operációs rendszert tartalmazza, ha frissítéssel és nem tiszta telepítéssel tettük fel a számítógépünkre a Windows 10-et. Ez azért tette félre nekünk a Windows 10, hogy 30 napon belül vissza tudjunk térni a Windows 7-hez vagy Windows 8-hoz, ha az új rendszer nem nyerte el a tetszésünket. Ha mindent rendben találunk a Windows 10-zel, és biztosan nem akarunk visszalépni egy korábbi verzióra, a közel 20 GB-os méretű könyvtár törlését a Lemezkarbantartó nevű segédprogrammal végezhetjük el kényelmesen és biztonságosan.


Ennek elindításához a Windows 10 tálcájáról indítható keresőmezőbe írjuk be a "lemezkarbantartó" szót, majd kattintsunk a találatként megjelenő Lemezkarbantartó lehetőségre, melynek hatására megjelenik a program aprócska ablaka. A Meghajtó listán válasszuk a C: meghajtót, és kattintsunk az OK gombra. A program most átvizsgálja a lemezt a felesleges fájlok után, első körben azonban nem listázza ki a Windows.old nevű könyvtárat. Ehhez kattintsunk a programablak bal alsó részén található Rendszerfájlok törlése gombra, majd az OK gombra kattintva végezzük el ismét a lemez átvizsgálását. Miután ez megtörtént, a Törlendő fájlok listán keressük meg a Korábbi Windows-telepítések és az Ideiglenes Windows-telepítési fájlok tételeket, és ha elhatároztuk, hogy törölni akarjuk ezeket, jelöljük be őket, majd kattintsunk az OK gombra. A két lehetőség törlésével a korábbi operációs rendszer méretétől függően legalább 20 GB-nyi lemezterületet szabadíthatunk fel.

Hirdetés

További hasznos Windows 10 tippek:
Így hívható elő a Windows 10 rejtett, mindenható vezérlőpultja
Ne hagyja, hogy a Windows 10 lelassítsa a netkapcsolatát

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.